VIDEO FOTO Ciobanii vor să vândă tot. Preţul cărnii de miel, la nivelul lui 2013

VIDEO FOTO Ciobanii vor să vândă tot. Preţul cărnii de miel, la nivelul lui 2013

Preţul cărnii de miel, la nivelul lui 2013

Ciobanii din Dâmboviţa nu au crescut preţul la carnea de miel, chiar dacă întreţinerea animalelor a crescut. Crescătorii vor vinde carnea de miel cu 22 de lei/kg, la fel ca anul trecut. Iezii vor fi vânduţi ceva mai ieftin, cu 20 de lei. Pentru cei mai pretenţioşi, ciobanii optează şi pentru sacrificarea animalelor pe loc, la alegerea clientului.

 
Cheltuielile au crescut faţă de anul trecut, dar ciobanii vor cu orice chip să îşi păstreze clientela şi nu vor creşte preţul în această săptămână când cererea de carne de miel va fi mare. Crescatorii spun că vremea i-a ajutat şi animalele au deja o greutate optimă pentru sacrificare.
 
"Preţul este acelaşi ca anul trecut, să cumpere şi bogatul, şi săracul. Şi-aşa nici nu mai are lumea bani. Miei sunt din belşug, ne-am ocupat şi am crescut, cu toate că ne-au pus impozite şi pe animale, şi pe pământ. Mai lăsăm de la noi, ca ţăranul, că aşa facem noi mereu. Eu am deja clienţii mei, sunt înscrişi pe un carne. Preţul este acceptabil, ca şi anul trecut. Mai merge vânzarea, sunt cumpărători interesaţi.” Şi cei care cresc capre vor păstra preţul din 2013 şi susţin că, deşi iezii sunt mai mici în greutate, carnea lor este mult mai bună pentru că nu are colesterol şi se recomandă mai ales bolnavilor", spun ciobanii.
 

  Cei care cresc capre spun că deşi iezii sunt mai mici în greutate, carnea lor este mult mai bună pentru ca nu are cholesterol şi se recomandă mai ales pentru persoanele care suferă de diferite boli. 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările