Umilirea ecologistului Boşutar continuă. O fotografie cu el în pielea goală, în timpul atacului, distribuită pe Facebook

Umilirea
ecologistului Boşutar continuă. O fotografie cu el în pielea goală, în timpul atacului, distribuită pe Facebook

Activistul de mediu Tiberiu Bosutar la spital FOTO: newsbucovina.ro

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar continuă să fie umilit. Numeroase persoane au distribuit pe Facebook o imagine cu acesta dezbrăcat şi cu faţa acoperită de sânge. Poza este însoţită de un mesaj care duce în derizoriu lupta ecologistului împotriva tăielilor ilegale din arbori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar a atras atenţia că pe reţeaua de socializare Facebook ciculă imagini cu el din timpul atacului produs pe 16 septembrie, într-o pădure din Bucovina. 

Vă amintim că atunci ecologistul a fost lovit cu pumnii şi picioarele, a fost dezbrăcat şi supus la tratamente degradante, atacul fiind filmat de agresori.

Într-una dintre fotografiile apărute în spaţiul public, Boşutar apare în pielea goală, cu faţa acoperită de sânge, bocancii în picioare, stând în şezut, în portbagajul unei maşini.

Imaginea este însoţită şi un mesaj care duce în derizoriu lupta pe care o poară ecologistul pentru salvarea pădurilor din Bucovina.

„Pentru pădurile virgine dau cămaşa de pe mine”, este mesajul care însoţeşte imaginea.

Contactat telefonic, ecologistul a spus că au ajuns să râdă toţi „lemnarii” de el, arătând că cei care distribuie fotografiile sunt persoane care au firme sau se ocupă cu exploatarea masei lemnoase.

FOTO: ziarul Dukatu' Bukowina

Vă amintim că, pe 16 septembrie, ecologistul Tiberiu Boşutar a primit informaţii că sunt posibile tăieri ilegale pe raza Ocolului Silvic „Dealu Negru”, de pe raza judeţului Bistriţa. El s-a deplasat atunci la faţa locului împreună cu jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, veniţi în zonă ca să filmeze un documentar despre tăierile ilegale de arbori.

Cei trei au fost înconjuraţi de aproximativ 20 de persoane, loviţi cu pumnii şi picioare şi umiliţi. În urma atacului, 11 persoane au fost audiate, dintre care 4 au fost reţinute de Poliţie şi eliberate după 24 de ore. Cei patru sunt cercetaţi în continuare pentru „lovire sau alte violenţe” şi „purtare abuzivă”. Printre agresori sunt şi silvicultori.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cei patru invidivizi care au agresat doi jurnalişti şi un activist de mediu, la Suceava, au fost puşi în libertate

Cine sunt agresorii care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina

Coşmarul trăit de activistul Tiberiu Boşutar, dezbrăcat în pielea goală şi bătut cu cruzime într-o pădure din Bucovina

Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile de lemne: „Au fost 20 de oameni cu topoare” VIDEO

Tánczos Barna, după atacul asupra jurnaliştilor şi activistului de mediu: „Lucrurile au ajuns mult prea departe“

Orban, despre agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu la Suceava: Este abominabil ceea ce s-a întâmplat. Vinovaţii trebuie pedepsiţi drastic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările