Garda Forestieră extinde controlul în ocolul silvic unde au fost agresaţi un activist de mediu şi doi jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: newsbucovina.ro
FOTO: newsbucovina.ro

Gara Forestieră Suceava a anunţat că extinde controlul în fondul forestier unde au fost agresaţi activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu.

Garda Forestieră Suceava informeză că extinde controlul în Ocolul silvic „Dealu Negru”, de pe raza judeţului Birstriţa, acolo unde, pe 16 septembrie, au fost agresaţi activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu.

„Controlul va viza aspecte privind amenajamentele silvice, legalitatea punerilor în valoare a masei lemnoase, respectarea modului de exploatare a masei lemnoase, integritatea fondului forestier, regenerarea suprafeţelor şi existenţa tăierilor ilegale de arbori. Întrucât sediul Ocolului silvic Dealu Negru se află în judeţul Bistriţa Năsăud, verificările vor fi făcute în colaborare cu specialiştii Gărzii Forestiere Cluj”, se arată în comunicat.

Întrebat de ce a decis să extindă controlul, şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a declarat: 

„Verificările extinse sunt generate de faptele şi atitudinea personalului silvic implicat în incidentul din data de 16.09.2021 ce nu pot fi încadrate în limitele unei atitudini normale, o astfel de manifestare putând fi rezultatul unor acţiuni sau măsuri intreprinse cu potenţal de încălcare a regimului silvic”.

Pe 17 septembrie, la 24 de ore după producerea agresiunii, Garda Forestieră Suceava a făcut un control în fondul forestier respetiv şi nu a găsit nereguli. Au fost verificate aspecte care i-au determinat pe Tiberiu Boşutar şi pe jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu să se deplaseze în pădure în ziua incidentului.

Vă amintim că pe 16 septembrie, Boşutar a primit informaţii de la un localnic că în Ocolul „Dealu Negru” sunt posibile tăieri ilegale. El s-a deplasat la faţa locului cu jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, care erau în zonă pentru a face un documentar despre ilegalităţile silvice. 

Cei trei au fost înconjuraţi de 20 de persoane, între care silvicultori. Unul dintre jurnalişti a fost lovit, a căzut inconştient şi s-a trezit la spital. Celălalt, şi el lovit, a ajuns într-o râpă, de unde a reuşit să sune la 112. Boşutar a fost lovit cu pumnii, picioarele şi o coadă de topor. În plus a fost dezbrăcat în pielea goală şi supus la tratamente degradante.

În acest caz, poliţiştii din Vatra Dornei au reţinut patru persoane, care au fost puse în libertate după 24 de ore. Cei patru agresori sunt cercetaţi sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cei patru invidivizi care au agresat doi jurnalişti şi un activist de mediu, la Suceava, au fost puşi în libertate

Cine sunt agresorii care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina

Coşmarul trăit de activistul Tiberiu Boşutar, dezbrăcat în pielea goală şi bătut cu cruzime într-o pădure din Bucovina

Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile de lemne: „Au fost 20 de oameni cu topoare” VIDEO

Tánczos Barna, după atacul asupra jurnaliştilor şi activistului de mediu: „Lucrurile au ajuns mult prea departe“

Orban, despre agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu la Suceava: Este abominabil ceea ce s-a întâmplat. Vinovaţii trebuie pedepsiţi drastic

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite