Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile de lemne: „Au fost 20 de oameni cu topoare” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Mihai Dragolea
Jurnalistul Mihai Dragolea

Doi jurnalişti şi un activist de mediu au ajuns la spital, joi seară, după ce au fost bătuţi de un grup de 20 de indivizi în Suceava, care i-au atacat cu bâte şi topoare, în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de lemn.

„Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câţiva dintre atacatori au fost identificaţi şi duşi la Secţia 15 de Poliţie din Vatra Dornei. Avocaţii Greenpeace au intrat deja în legătură cu victimele conştiente şi le oferă asistenţă juridică de urgenţă. 

VIDEO

Cerem Inspectorului General al Poliţiei Române şi Inspectorului Şef al IPJ Suceava să se implice direct în soluţionarea acestui caz şi să urmărească ancheta până la finalizarea ei!

LE: Din informaţiile pe care le avem în acest moment, toţi trei primesc îngrijiri medicale, iar condiţia lor este stabilă”, a scris organizaţia Greenpeace, pe Facebook.

Activistul de mediu Tiberiu Bosutar la spital FOTO via newsbucovina.ro

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar la spital FOTO via newsbucovina.ro

Vorbind pentru Digi24, Mihai Dragolea a declarat că au fost atacaţi chiar în timp ce filmau în pădure, iar printre atacatori se aflau inclusiv proprietarul pădurii şi inginerul silvic. „Vă omor”, ar fi spus atacatorii.

„Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare şi bâte în mână, printre care se aflau proprietarul şi inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltaţi. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ţinut Dusterul la 20 de oameni, au deschis uşile, am fost aruncaţi din maşină, eu am fost lovit în faţă şi am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”.

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar a povestit pentru newsbucovina.ro că fusese chemat de un localnic alături de cei doi jurnalişti şi că au decis să nu intre în fondul forestier fără proprietar şi silvicultor.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultor care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toţi aveau topoare şi răngi”, a spus Boşutar care a menţionat că aceştia au spart toate echipamentele.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite