Motivul incredibil pentru care cei 700 de elevi ai unui liceu din Suceava au rămas fără manuale

Motivul incredibil pentru care cei 700 de elevi ai unui liceu din
Suceava au rămas fără manuale

Uşa bibliotecii de la Colegiul "Alexandru Ioan Cuza" este închisă cu cheia. FOTO: Oana Şlemco

Cei peste 700 de elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava nu au primit încă manualele şcolare, deşi cursurile au început de mai bine de o săptămână. Vinovat de situaţie este Consiliul de Administraţie al liceului, care nu s-a întâlnit pentru a desemna un bibliotecar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problema a apărut pentru că bibliotecara liceului s-a pensionat pe 1 septembrie 2019. În atribuţiile bibliotecarului intră obligaţia împărţirii manualelor şcolare. Legea spune că postul nu putea fi scos la concurs înainte de a rămâne vacant. Totuşi, legislaţia le permitea celor din şcoală ca în astfel de situaţii să desemneze o persoană care să preia atribuţiile de bibliotecar până la organizarea concursului.

Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că nu s-a întrunit Consiliul de Administraţie, din care fac parte, în afară de profesori, reprezentaţi ai Consiliului Local Suceava. „Abia s-au întors din concedii şi astăzi (n.r. - 16 septembrie) ne întâlnim şi până miercuri (n.r. - 18 septembrie) rezolvăm problema”, a declarat Ovidiu Arganisciuc, directorul şcolii. 

Elevii şi profesorii şcolii au declarat pentru "Adevărul" că nu sunt deranjaţi de faptul că n-au primit încă manualele şcolare. Şi unii şi alţii susţin că-n prima săptămână de şcoală au făcut recapitulări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: