S-a aprins Bărăganul. Zeci de pompieri au intervenit mai bine de 5 ore la două incendii de vegetaţie uscată

S-a aprins Bărăganul. Zeci de pompieri au intervenit mai bine de 5 ore la două incendii de vegetaţie uscată

Incendiile au cuprins o suptafaţă mare de teren FOTO ISU Ialomiţa

Mai bine de cinci ore au luptat pompierii ialomiţeni cu flăcărişe, după ce vegetaţia uscată din Bărăgan s-a aprins prin efectul de lupă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri, în jurul orei 13.15, pompierii militari ialomiţeni au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit între cartierul Bora din Slobozia şi comuna Ciulniţa. La faţa locului s-au deplasat  3 autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, o autospecială de tip cisternă, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, încadrate de 3 ofiţeri,18 subofiţeri şi 2 elevi. 
 
Din cauza extinderii rapide a incendiului pe o suprafaţă din ce în ce mai mare, au fost solicitate în sprijin şi 2 autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă din cadrul ISU Călăraşi.
 
 În jurul orei 14.20, pompierii militari ialomiţeni au fost solicitaţi  prin apel 112 să intervină la încă un incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit la ieşirea din cartierul Bora,  zona fostului CAP.  La faţa locului s-a deplasat  o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă, încadrată cu 5 subofiţeri. În sprijin a s-a deplasat  şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă.
 
Forţele de intervenţie au fost sprijinite de autorităţile locale ale comunei Ciulniţa cu  5 utilaje, 4 tractoare şi o cisternă, D.A.D.P.  Slobozia venind în sprijin cu alte 4 utilaje şi patru lucrători cu drujbe, contribuind astfel la o intervenţie promptă pentru  lichidarea incendiului.
 
Conform ISU Ialomiţa, ieri în jurul orei 18.20, incendiile au fost lichidate, forţele de intervenţie s-au retras din dispozitiv. Cauza probabilă a izbucnirii incendiilor este căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiecte, cunoscut în limbajul popular ca ”efect de lupă”. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările