Parada costumelor de Halloween la conacul Manasia, bijuteria din Bărăgan restaurată cu 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, aşteptaţi să petreacă la conac FOTO Facebook/Domeniul Manasia
Copiii, aşteptaţi să petreacă la conac FOTO Facebook/Domeniul Manasia

Personaje din basme, desenate sau doar închipuite, prinţi, prinţese şi super-eroi, monştri, animăluţe sau chiar şi strigoi, toţi îşi vor da întâlnire duminică, 3 noiembrie, la ora 13.00, la conacul din Manasia, o adevărată bijuterie arhitectonică din Bărăgan.

Parada costumelor de Halloween e o bucurie pentru cei mici şi va avea loc în mansarda conacului, iar la final vor fi premiaţi pentru cele mai reuşite costume. Ei vor putea participa şi la alte activităţi interactive de grup, în vreme ce părinţii şi ceilalţi invitaţi vor putea savura în tihnă un delicios bufet de sezon, în cadrul unei noi experienţe culinare la conac. 

Povestea conacului din Manasia, aflat la 50 de kilometri de Bucureşti, începe în anul 1839, când nobilul Efrem Obrenovici cumpără terenul pe care se află astăzi amplasat conacul. Mult mai târziu, la mijlocul secolului al XIX-lea el vinde terenul lui Ion Haginanoff, ministru de externe al Bulgariei, exilat în România.

CONAC MANASIA FOTO FACEBOK

Hagianoff comandă construcţia unui conac impresionant, cum nu s-a mai văzut prin părţile locului. Lucrările se finalizează în 1879, dată la care imobilul este transformat în loc de relaxare şi petrecere pentru protipendada bucureşteană a sfârşitului de secol XIX şi cea interbelică.

Clădirea, transformată în IAS

După ce comuniştii au preluat puterea la Bucureşti, soarta conacului se schimbă radical. Impozanta clădire este transformată în IAS, beneficiind de acest statut până în anul 1990. După această dată, clădirea intră într-un con de umbră, fiind lăsată să se degradeze.

conac manasia foto facebook

În anul 2006, Adriana Lovwndal, nepoată după mamă a pictorului german George Lovwndal, cumpără clădirea părăsită a conacului şi întocmeşte un amplu proiect de reabilitare. Restaurarea a început în anul 2008 şi s-a finalizat în 2013, investiţia ridicându-se la 2 milioane de euro. Proprietara a folosit banii pentru a-i reda imobilului părăsit strălucirea pe care o avea în urmă cu mai bine de un secol. Eforturile financiare ale Adrianei Lovwndal au făcut ca impozantul conac să fie declarat de Ministerul Culturii drept singurul monument istoric de casa A, din judeţul Ialomiţa.

Artă şi rafinament

Când treci de uşile masive de la intrare în conac ai impresia că pătrunzi într-o altă lume. Una a rafinamentului şi a bunului gust. Impresionatul imobil are 9 camere, fiecare amenajată diferit. Artiştii şi desginerii care au lucrat la restaurare au făcut ca şi în interior conacul să arate la fel cum era în urmă cu mai bine de 100 de ani.

conac manasia foto facebook

Fiecare încăpere este mobilată cu piese rare, achiziţionate de la case de licitaţii celebre din Paris şi alte capitale europene. Piesa de rezistenţă o reprezintă camera orientală, pe care Ion Hagianoff a amenajat-o special pentru soţia sa, Marie Claire Hagianoff. În prezent, la conacul de la Manasia se organizează atât evenimente publice, cât şi private. De asemenea, el este introdus în circuitul turistic al judeţului Ialomiţa, fiind deschis vizitatorilor. Cei care vor să-i treacă pragul au însă nevoie de rezervări.

conac manasia foto facebook

Întreg conacul boieresc de la Manasia a fost reimaginat pentru găzduirea de evenimente sau întâlniri de afaceri ori sociale şi pentru experienţe gastronomice desăvârşite.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite