Terenul Parcului Industrial Slatina va fi parcelat

Terenul Parcului Industrial Slatina va fi parcelat

Terenul aferent Parcului Industrial Slatina va fi parcelat pentru atragerea investitorilor...

Firma care administrează Parcul Industrial Slatina va demara în curând operaţiunile de parcelare a terenului de 32 hectare aferentă acestui obiectiv de la marginea urbei. La finele săptămânii trecute, consilieri locali slătineni au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens ce dă undă verde divizării terenului Parcului Industrial pentru firmele ce doresc să-şi deschidă puncte de lucru în incinta perimetrului obiectivului menţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Terenul de 32 hectare aferent Parcului Industrial Slatina va fi parcelat în şapte loturi, aceasta fiind singura posibilitate de a atrage investitori în acest perimetru, apreciază reprezentanţii firmei ce administrează Parcul. După ce operaţiunile de parcelare a terenului Parcului se va fi încheiat, adică undeva în următoarele două luni, vor urma licitaţiile publice pentru concesionarea parcelelor.

“Avem firme care şi-au exprimat deja intenţia în scris pentru a-şi amenaja puncte de lucru în perimetrul Parcului Industrial Slatina. Pentru a încuraja asemenea firme şi a face ca numărul lor să crească am decis să parcelăm terenul Parcului în şapte loturi. Odată ce vom încheia această etapă de parcelare, va urma licitarea acestora – undeva la începutul lunii iulie a.c.”, a declarat Ciprian Chiţoiu, directorul firmei ce administrează Parcul Industrial Slatina.

Firmele care şi-au manifestat până acum interesul de a investi în cadrul Parcului Industrial menţionat (aflat la marginea Slatinei, pe DC 89, în zona comunei Milcov, n.a.) sunt din mai multe domenii – de la producţie, la servicii. Parcul Industrial Slatina îşi propune scăderea şomajului în oraş, valorificarea unei suprafeţe mari de teren părăsite în prezent şi, nu în ultimul rând, creşterea încasărilor la visteria locală. Primăria se va ocupa de implementarea gratis a tuturor utilităţilor: canalizare, apă curentă şi energie electrică.

Pentru ca obiectivul să aibă şi un aspect atrăgător, municipalitatea intenţionează să modifice reţelele electrice în sensul de a le muta în subteran, să amenajeze parcări şi rampe de încărcat către calea ferată, precum şi drumuri de acces. De asemenea, investitorii vor beneficia de facilităţi importante: nu vor plăti taxe şi impozite pe proprietate la bugetul local o anume perioadă de timp, nu li se vor percepe taxe pentru autorizaţia de construire ş.a.

 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

Parcul Industrial Slatina începe să-şi facă propria “carte de vizită”

Este oficial: Slatina are parc industrial

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: