Slatina: Răzvan Ştefănescu vrea să călătorească în toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionat de geografie de când se ştie şi îşi doreşte o carieră în turism. Vrea să facă celebră ţara noastră peste hotare prin frumuseţile şi tradiţiile românilor.

Este elev în clasa a VIII-a la Şcoala Constantin Brâncoveanu din Slatina şi are o mare pasiune, geografia. I-a plăcut să înveţe încă de mic copil şi a participat la multe concursuri interjudeţene şi naţionale, unde a obţinut rezultate foarte bune. Cu toate că geografia este materia sa peferată, Răzvan, are note bune la toate materiile. În palmaresul său se numără participări la Olimpiada Naţională de Matematică în urmă cu doi ani, unde s-a calificat la faza judeţeană a concursului şi la limba română anul trecut, la concursul „La Gramatic”, desfăşurat la Vâlcea. Anul acesta, olimpicul slătinean a participat la concursul naţional „Cangurul”, la limba franceză unde a obţinut 129 de puncte şi se pregăteşte intens pentru concursul naţional la limba engleză care va avea loc peste numai cinci zile. „Vreau să fiu pregătit la fel de bine la toate materiile. Anul acesta mi-am propus să ajung la faza naţională la olimpiada de geografie, iar pentru acest lucru mă pregătesc în fiecare zi. De asemenea, peste câteva zile urmează concursul la engleză. Este o perioadă foarte aglomerată, dar sper să mă descurc şi să realizez ce mi-am propus”, a spus Răzvan Ştefănescu.  Cea mai bună performanţă a lui Răzvan este locul III obţinut la concursul interjudeţean „Şcoala, un ceas”, desfăşurat la Vâlcea, anul acesta.

Vrea să devină ghid

Deşi este foarte tânăr, olimpicul slătinean ştie ce vrea să facă mai departe în viaţă. Îi place foarte mult să călătorească şi visează de foarte mult timp să lucreze în domeniul turismului. „Îmi place foarte mult geografia şi m-am gândit că ar fi bine să îmbin utilul cu plăcutul. Vreau ca după terminarea liceului să urmez facultatea de turism şi să devin ghid. În acest fel voi putea să călătoresc în toată lumea în «interes de serviciu»”, spune râzând Răzvan. O altă pasiune a olimpicului slătinean este lectura. Răzvan petrece foarte mult timp citind cărţi de aventură, romane sau nuvele. Scriitorul său preferat este Hans Christian Andersen. „Când am timp liber iau o carte şi nu mă las până nu o termin. Îmi place foarte mult să citesc, mă relaxează”, ne-a mărturisit Răzvan.

„Problema este promovarea greşită a zonelor turistice şi lipsa de instruire a oamenilor care lucrează în domeniu”

Îşi doreşte ca prin meseria pe care visează să o practice să schimbe părerea strănilor despre ţara noastră şi să revoluţioneze turismul din România. „Principala problemă este lipsa de interes a autorităţilor de la noi din ţară pentru acest sector care poate deveni foarte profitabil. O altă problemă este promovarea greşită a zonelor turistice şi lipsa de instruire a oamenilor care lucrează în domeniu”, spune tânărul.

Profil:

Născut:  5 iunie 1996, Slatina
Studii: elev în clasa a VIII-a, Şcoala Constantin Brâncoveanu, Slatina
Idealuri, Îşi doreşte un job în turism

Întrebări:

Ce ţări ţi-ai dori să vizitezi ?
M-am documentat pe internet şi îmi plac mult ţările asiatice. Sper ca în viitor să am ocazia să vizitez China, Coreea şi Japonia. După aceste ţări cele mai frumoase sunt şi Franţa Statele Unite ale Americii, Turcia, Spania şi Italia.
Ce faci atunci când nu înveţi pentru olimpiade?
Îmi place să ies şi să mă plimb cu prietenii prin oraş. Sunt un mare fan al jocutilor pe calculator şi al concursurilor online de cunoştinţe generale. Îmi plac jocurile de strategie şi cele de acţiune.
Ce-i place
Calitatea pe care eu o consider cea mai de preţ la o persoană este sinceritatea şi perseverenţa. Niciodată nu trebuie să te dai bătut indiferent de câte obstacole îţi ies în cale. 
Ce nu-i place
Minciuna, gelozia, indiferenţa şi egoismul. Nu-mi plac oamenii care nu ştiu să se comporte în societate şi cei care nu sunt sociabili. Îmi displac oamenii care nu ştiu să se facă plăcuţi şi cei care au un limbaj vulgar şi un comportament violent.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite