FOTO VIDEO  Modernizarea secţiei Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina a intrat în linie dreaptă

FOTO VIDEO  Modernizarea
secţiei Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina a intrat în linie dreaptă

Astfel arată, în prezent, curtea interioară a Spitalului Judeţean Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)

Lucrările de modernizare a secţiei Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din municipiul Slatina au luat, de zilele trecute, un avânt însemnat după ce utilajele firmei care şi-a adjudecat licitaţia ce va schimba faţa unităţii sanitare etalon a judeţului pentru totdeauna. Astfel, vechea intrarea în spital a dispărut, aceasta fiind demolată pentru a face loc unei intrări moderne şi mai încăpătoare. Lucrarea ar trebui finalizată în şase luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demarate pe data de 22 ianuarie, lucrările de extindere şi modernizare a secţiei Primiri Urgenţe aparţinând Spitalului Judeţean din Slatina se pare că au intrat în ritmul dorit de către beneficiar şi firma executantă, SC Roxana Miranliv SRL. Odată trecute zăpezile şi vremea cunoscând un evident trend de încălzire, au permis muncitorilor firmei menţionate “să intre în pâine”. Astfel, vechea intrare în spital a dispărut în cursul zilelor trecute, vineri şi sâmbătă utilajele grele lucrând de zor la faţa locului. Zeci de basculante încărcate cu materialul de construcţii rezultat după demolare au ieşit pe porţile spitalului, ambulanţele strecurându-se pe lângă utilaje pentru “a descărca” pacienţii la intrarea provizorie amenajată în partea laterală a imobilului unităţii sanitare – spre aleea interioară principală.

Teoretic, lucrările ar fi trebuit să demareze în luna noiembrie, dar vremea ar fi ridicat unele probleme constructorilor. Proiectul de extindere a secţiei Urgenţe va schimba structura fizică a unităţii sanitare-etalon din judeţ şi, în general, întreaga imagine de ansamblu a acestuia, pentru prima dată de la înfiinţarea sa în urmă cu peste 40 de ani. Extinderea UPU va fi însoţită, ulterior, de modernizarea sa prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

“Vorbim despre un proiect de amploare ce va schimba pentru totdeauna vechea imagine a Spitalului Judeţean Slatina. În plus, secţia Primiri Urgenţe urmează să fie dotată şi cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Noi sperăm ca lucrările să fie definitivate în maximum şase luni”, a afirmat dr. Andrei Iordache, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Cum va arăta noua secţie UPU

Practic, proiectul presupune lărgirea semnificativă a parterului secţiei Urgenţe către parcarea interioară a unităţii – viitoarea structură a intrării în UPU, acesta urmând să aibă o formă semi-circulară. Un laminator cu diametrul de aproape trei metri va fi amplasat la câţiva metri de intrarea în viitoarea structură a secţiei Urgenţe, luminator ce va furniza lumină ambientală naturală în interior, accesul acesteia fiind oricum facilitată şi de o serie de geamuri amplasate pe toată lungimea parterului dinspre partea interioară a fostei parcări interioare a unităţii. Cu alte cuvinte, spitalul slătinean va mai beneficia de încă o intrare – care se adaugă la cea creată deja -, ambele amenajate în dreptul UPU: una va fi destinată exclusiv preluării pacienţilor aduşi cu autospecialele Ambulanţei sau ale SMURD, iar cealaltă intrare va fi pentru restul celor ce vor intra în spital.

 
Foto

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi extindere a Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean din Slatina a fost câştigată de o asociere de firme din municipiu: SC Roxana Miranliv SRL  (ce se va ocupa de partea de construcţii, n.a.) şi, respectiv, SC C & D Best Design Concept SRL (proiectare). Firma ce va executa construcţia este nimeni alta decât aceeaşi care a realizat, vara trecută, parcarea de 110 locuri în spatele spitalului contra a 15 miliarde lei vechi, o sumă ce a suscitat multe semne întrebări deoarece a fost comparată cu o altă parcare amenajată cu doar câţiva ani înainte în faţa aceleiaşi unităţi sanitare şi care a cuprins 50 locuri, suma contractului fiind însă de numai cinci miliarde lei vechi.

Investiţie derulată pe fonduri proprii de autorităţile locale

Valoarea totală a contractului se ridică la aproape şapte milioane lei (70 miliarde lei vechi), din care 2,8 milioane de lei fără TVA doar partea de construcţii - lucrările trebuind terminate în următoarele şase luni. În acest interval, spitalul va derula licitaţii pentru aciziţionarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor medicale noi ce vor dota noua secţie Urgenţe. Investiţia este asigurată financiar de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria municipiului, din fonduri proprii. Contractul prevede două etape: prima etapă se axează pe extinderea propriu-zisă a secţiei Primiri Urgenţe aflată la intrarea în spital, pentru ca, în cadrul celei de-a doua etape, să urmeze dotarea UPU cu echipamente medicale moderne.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO Spitalul Judeţean din Slatina îşi schimbă înfăţişarea prin extinderea secţiei Urgenţe

VIDEO-FOTO  Parcare de 15 miliarde lei vechi la Spitalul Judeţean din Slatina

Doi doctori de la Spitalul Judeţean Slatina, condamnaţi "cu executare" pentru moartea unui copil de nouă ani

Utilajele au pus la pământ vechea intrare principală în Spitalul Judeţean Slatina dinspre UPU... (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
  • Utilajele au pus la pământ vechea intrare principală în Spitalul Judeţean Slatina dinspre UPU... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Secţia UPU a Spitalului Judeţean din Slatina - în viitor (foto medalion) şi aşa cum arăta în urmă cu trei săptămâni... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Secţia UPU a Spitalului Judeţean din Slatina - în viitor (foto medalion)...
  • Spitalul Judeţean din Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
  • A doua intrare în spital pentru ambulanţe a fost amenajată în trei săptămâni... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Curtea interioară a Spitalului Judeţean din Slatina - în prezent... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Spitalul Judeţean din Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările