Ioana Călin- Artistă în lumea modei italiene

Ioana Călin- Artistă în lumea modei italiene

Ioana Călin are atelier de croitorie la Roma

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioana mucește de câțiva ani în propriul atelier de croitorie din Roma, unde face haine unicat pentru toate gusturile.

Încă nu se declară designer, chiar dacă a trecut prin multe etape ale meseriei și a ajuns să lucreze chiar și pentru renumitul stilist arab Abed Mahfouz. „Am avut această minunată ocazie, să lucrez ca backstage pentru binecunoscutul stilist arab. Când m-am trezit printre creațiile sale, la săptămâna modei, am crezut că visez. Am lucrat zile întregi pentru el și a fost o experiență de neuitat“, spune Ioana. Munca la o prezentare de modă este epuizantă atât fizic, cât și psihic, însă pe tânăra sătmăreancă această oboseală o împlinește.

Designer în devenire
Pentru a deveni designer, Ioana trebuie să urmeze cursurile de stilistică, pe care le va începe cât de repede. „Școala de croitorie, ca să zic așa, am urmat-o la Accademia dell Lusso de la Roma, unde am învățat timp de un an modelistica, iar acum mă apuc de stilistică. După aceste cursuri, care durează un an, voi primi o diplomă de designer“, a mai spus Ioana Călin.
Locuiește în Italia de șase ani. A muncit într-un atelier de croitorie vreme de patru ani ca să își adune banii necesari pentru a intra la școala de lux mult visată. A început munca într-un atelier de croitorie pentru că, spune ea, nu se vede lucrând în altă parte. „Sunt atât de fascinată de ceea ce fac încât nu mă văd muncind într-un magazin sau un alt loc. Am evoluat treptat, iar acum am zile când nu mă descurc cu comenzile şi sunt nevoită să o rog pe mama să îmi sară în ajutor“, a mai precizat tânăra.

Prima colecție de costume de baie
Rochiile sunt pasiunea tinerei, așa încât sunt puține ocaziile când creează și altceva. Totuși, la începutul acestei veri își va lansa prima colecție de costume de baie. Ioana spune că a mai făcut costume de baie, însă niciodată nu le-a adunat într-o colecție. „Am creat costume de baie pentru toate prietenele mele din Italia și România, însă aceasta va fi prima colecţie. Pentru mine, rochiile reprezintă toată feminitatea de care poate dispune o femeie și le creez cu mare drag“, afirmă tânăra sătmăreancă.
Spune că a ales Italia ca țară de lansare în lumea modei pentru că acolo posibilitățile sunt numeroase. „Acolo tinerii nu sunt interesați de un loc de muncă sau de o carieră pentru că părinții le pun totul pe tavă, însă ca să mergi cu un vis în Italia și să îl lași să îți scape e o mare greșeală. Noi, românii, avem talent, suntem înzestrați cu multe calități și știm să muncim, iar Italia oferă multe posibilități. Dacă nu plecam din țară eram neîmplinită“, spune Ioana.

Întrebări și răspunsuri:
ADS: De la cine ai moștenit pasiunea pentru modă?
I.C.: De la mama. De mică urcam la mașina ei de cusut și coseam cum știam eu. Cred că aveam vreo cinci ani când am început să cochetez cu mașina de cusut, iar la șase ani mi-am făcut primul top de dans, pentru că urmam cursuri de dans, un top albastru cu o fundiță roșie. Abia îmi ajungeau picioarele la talpa masinii.
ADS: Ce materiale nu recomanzi pentru rochiile de seară?
I.C.: Am combinat multe țesături, însă nu accept lycra la rochiile de seară și, spre dezamăgirea mea, am văzut nenumărate rochii dintr-un astfel de material. Lycra este folosit mai mult la costumele de baie, nu e un material din care să faci rochii.

Ce-I place:
Ioanei îi plac toate lucrurile care au legătură cu lumea modei. Adoră fiecare vitrină în care vede rochii. Când are timp iese cu prietenii în oraș. Este mare fan Sarah Brightam, însă ascultă și alte genuri de muzică.

Ce nu-i place:
În topul neplăcerilor sale se regăsesc manelele şi ipocrizia. Ioana spune că acceptă și minciuna, însă în limita bunului simț. Nu-I place violența și falsitatea. Pentru ea, viața este un imens câmp de liniște și pace, unde muncește cu plăcere.

Profil:
Născută: 23 iunie 1984, Satu Mare
Studii: Accademia dell Lusso din Roma
Familie: căsătorită

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările