Pădurile din Banatul Montan, ticsite de gunoaie. Festivalurile aduc iubitori de muzică şi natură, dar şi mulţi necivilizaţi

Pădurile din Banatul Montan, ticsite de gunoaie. Festivalurile aduc iubitori de muzică şi natură, dar şi mulţi necivilizaţi

FOTO Gabriel Săftulescu/Facebook

Cărăşenii din Banatul Montan se bucură că zona devine de la an la an o destinaţie tot mai căutată de către turişti. Ceea ce rămâne în urma celor care vizitează zona însă nu este întodeauna pe placul lor.

Oamenii spun că în lunile iulie, august, poieniţele de pe marginea drumurilor din zona Gărâna-Brebu-Văliug sunt ticsite de gunoaie şi resturi rămase după vizitele turiştilor.

“E o problemă acută, în special în zona Gărâna, în special în locurile unde se poate face un picnic, dar chiar şi preajma zonei unde se ţin festivalurile. Oamenii nu mai mănâncă în alte părţi, ci îşi iau masa în natură. În perioada de după festivaluri, zona este îmbâcsită. În Gărâna şi toate localităţile învecinate. Măcar cu ocazia festivalului, poate şi înainte că oamenii vin cu dou trei zile mai devreme, poate Garda de Mediu împreună cu autorităţile locale ar putea să facă nişte controale în zonă”, spune Cornel Popovici Sturza, preşedintele organizaţiei de mediu GEC Nera.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu ştiu că acest fenomen există, dar spun că nu au fost sesizaţi în această perioadă. "Noi nu avem nicio sesizare din zonă. Dar e adevărat că în această perioadă, după festivaluri se întâmplă lucrurile astea. O să treacă colegii şi pe la primăriile de acolo şi pe ocolul silvic şi vom lua măsuri”, ne-a spus comisarul Laura Stoican, de la Garda de Mediu Caraş-Severin.

Nici la Reşiţa, lucrurile nu stau mai bine. În zona numită Dealul Golului, acolo unde localnicii şi nu numai se refugiază să admire natura, gunoaiele se găsesc peste tot. Aici se ţine şi celebrul festival de rock “Custom", cu trupe invitate din întreaga lume.  

“Din păcate, una dintre cele mai frumoase zone existente în Reşiţa a picat victimă non-civilizaţiei. Cu siguranţă că în Reşiţa noastră, cu oameni atât de pretenţioşi, care zilnic îşi declara nemulţumirile pe reţelele de socializare faţă de tot ceea ce se face sau nu se face în oraş, nu este posibil ca asemenea atitudini să rămână nesancţionate. Motiv pentru care, membrii Lions Club Reşiţa Montană, vor porni o campanie de <<bătut obrazul>> celor care prin comportamentul barbar, sfidând nevoia de aer proaspăt şi curăţenie pentru care mergem să ne bucurăm în mijlocul naturii, demonstrează zilnic că nu sunt decât nişte sărmane nereuşite ale speciei umane!”, arată Marian Apostol, de la Lions Club Reşiţa Montană.

Apostol îi invită pe cei care doresc să se alăture campaniei de “bătut obrazul”, iar în zilele de 23 şi 24 august să participe la campanie de curăţenie pe care organizaţia o demarează.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: