Ce acuzaţii îi aduc procurorii DIICOT lui Radu Ştefan, şeful Serviciului Arme şi Muniţie din cadrul IPJ Caraş-Severin: era capul unui grup infracţional

Ce acuzaţii îi aduc procurorii DIICOT lui Radu Ştefan, şeful Serviciului Arme şi Muniţie din cadrul IPJ Caraş-Severin: era capul unui grup infracţional

Radu Ştefan facilita obţinerea de arme pentru anumite persoane FOTO  Facebook

Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT pentru favorizarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii s-au sesizat din oficiu în luna iulie, anul acesta, cu privire la faptul că pe raza judeţului Caraş-Severin s-a constituit un grup infracţional organizat având drept scop nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor de către persoane apropiate membrilor grupului sau de către persoane dispuse să ofere diferite sume de bani sau alte foloase pentru a obţine dreptul de a procura şi deţine arme.
 

Ce acuzaţii îi aduce DIICOT. Examene aranjate cu sută la sută promovabilitate

Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, împreună cu cei trei subordonaţi din cadrul aceluiaşi serviciu din IPJ Caraş-Severin, dar şi administratorul unei societăţi comerciale autorizate în domeniul armelor şi muniţiilor facilitau obţinerea de documente şi arme pentru diverse persoane, fără ca acestea să participe la cursuri şi instruiri conform legilor în vigoare.

În schimbul acestor servicii cei menţionaţi au obţinut beneficii materiale de la persoane care intenţionau să obţină autorizaţia de procurare a unei arme. În realitate, aceştia nu participau la cursurile administratorul societăţii comerciale şi un angajat al său fiind cei care atestau în fals participarea şi absolvirea cursurilor.
 
Înainte de examenul pentru obţinerea documentelor necesare, poliţiştii divulgau celor doi reprezentanţi ai societăţii comerciale subiectele de examen, care, la rândul lor, le înmânau cursanţilor care susţineau examenul, promovabilitatea fiind în procent de 100%.
 

Grupul infracţional favoriza şi anumite persoane cu funcţii importante, care deţineau deja arme şi care săvârşeau diverse infracţiuni sau contravenţii la regimul armelor şi muniţiilor. Astfel, la grupul infracţional organizat, au aderat doi suspecţi cu funcţii importante, care au săvârşit infracţiuni şi contravenţii la regimul armelor şi muniţiilor, fiind protejaţi de ceilalţi membri ai grupului pentru a nu răspunde penal sau contravenţional prin tergiversarea cercetărilor în dosare penale, falsificarea unor înscrisuri ale societăţii comerciale autorizate sau neaplicarea unor sancţiuni complementare.

Vela anunţă schimbări radicale în MAI: Poliţişti chemaţi la audieri pentru conexiuni cu reţele infracţionale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: