UPDATE Sebastian Ghiţă, Mircea şi Vlad Cosma, sub control judiciar în dosarul în care este cercetat cumnatul lui Victor Ponta. Mihail Coman a fost reţinut

UPDATE Sebastian Ghiţă, Mircea şi Vlad Cosma, sub control judiciar în dosarul în care este cercetat cumnatul lui Victor Ponta. Mihail Coman a fost reţinut

Sebastian Ghiţă a fost marţi la audieri la DNA Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti

Deputatul de Prahova şi afaceristul Sebastian Ghiţă a fost adus marţi la sediul DNA Ploieşti pentru audieri în dosarul deschis de procurori pe numele cumnatului lui Victor Ponta. La audieri au fost şi Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, precum şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma. Toate cele trei persoane au fost puse sub control judiciar

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 04.50 Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut, marţi, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploieşti, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

ORA 20.00

Mihail Coman, consilierul directorului Hidro Prahova si administrator şi asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti, a fost reţinut marţi seară, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, în dosarul în care este cercetat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Mihail Coman nu a făcut declaraţii la ieşirea din sediul DNA Ploieşti şi urmează a fi prezentat mâine cu propunere de arestare preventivă magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ORA 17.30

La scurt timp după ieşirea lui Sebastian Ghiţă de la DNA Ploieşti, procurorii anticorupţie au dispus urmărirea penală şi controlul judiciar pe numele deputatului de Prahova. Acesta este acuzat de infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Sebastian Ghiţă are obligaţia să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat,  să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,  să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme etc. 

ORA 17.10

Deputatul Sebastian Ghiţă a ieşit de la audierile de la DNA Ploieşti în jurul orei 16.45 şi a declarat că procurorii DNA i-au interzis să ia legătura cu alte două persoane din dosar, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi deputatul Vlad Cosma, fiul acestuia. 

Cei doi au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile, iar procurorii DNA Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.

Mircea Cosma este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

La rândul său, deputatul Vlad Alexandru Cosma, şi fiul lui Mircea Cosma, este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

De asemenea, inculpatul Mircea Cosma trebuie să respecte obligaţia de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

ORA 15.30

În urmă cu foarte puţin timp a ieşit de la audieri şi deputatul Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Acesta nu a vrut să facă nici o declaraţie la ieşirea din sediul DNA Ploieşti. 

ORA 14.50

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a ieşit de la audierile de la DNA Ploieşti în jurul orei 14.30 şi a declarat că are calitatea de inculpat, dar nu ştie despre ce acuzaţii este vorba pentru că dosarul îi va fi prezentat de procurori abia săptămâna viitoare.

În ceea ce priveşte o posibilă implicare în dosarul care priveşte realizarea canalizării din oraşul Comarnic - potrivit surselor judiciare, numele cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu apare în acest dosar, iar acesta este motivul audierilor de marţi de la DNA Ploieşti - Mircea Cosma a spus că el era în spital în momentul realizării licitaţiei, iar contractul de canalizare priveşte oraşul Comarnic şi nu Consiliul Judeţean Prahova. 

ORA 12.45

La scurt timp după venirea lui Sebastian Ghiţă la sediul DNA Ploieşti, la sediul instituţiei a venit şi Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. 

Acesta a spus că nu ştie de ce a fost chemat la audieri. 

Mircea Cosma a ajuns la DNA Ploieşti la scurt timp după deputatul Sebastian Ghiţă

În sediul DNA Ploieşti este şi deputatul Vlad Cosma, fiul preşedintelui CJ Prahova.

Acesta a ajuns la DNA în acelaşi timp cu afaceristul Sebastian Ghiţă.

ORA 12.30

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost adus cu mandat la DNA Ploieşti, el fiind suspect în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Ponta.

Iniţial, deputatul a spus că nu ştie calitatea în care este chemat la DNA, subliniind că este o instituţie unde “nu doreşti să ai calităţi”, dar, ulterior, la insistenţele jurnaliştilor, acesta a spus că are calitatea de suspect, potrivit citaţiei la DNA.

Sebastian Ghiţă a ajuns în jurul prânzului la DNA Ploieşti

Sebastian Ghiţă a mai spus că bănuieşte că este citat “în cazul care priveşte dosarul cumnatului domnului Ponta şi afacerile acestuia în Prahova”. Deputatul a spus că îl cunoaşte pe Herţanu, s-au văzut de câteva ori, dar nu are o relaţie foarte strânsă cu el.


La DNA Ploieşti au fost aduşi pentru audieri, marţi, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, dar şi Mihail Marian Coman, administrator şi asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA, în funcţia de consilier al directorului general.

Mai multe percheziţii au loc, marţi, în Bucureşti şi în Ploieşti la sediile mai multor societăţi comerciale, dar şi la locuinţele unor persoane fizice într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, prejudiciul ridicându-se la 7,8 milioane de lei. În acest caz este vizată şi firma deţinută de sora şi cumnatul premierului Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.

Surse judiciare au declarat că una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

Aceleaşi surse au precizat că în acest dosar anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile unui proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax.

Pe aceeaşi temă

Percheziţii la firma surorii şi cumnatului lui Ponta într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Sebastian Ghiţă, dus la audieri cu mandat. Mai multe percheziţii au loc, marţi, în Bucureşti şi în Ploieşti la sediile mai multor societăţi comerciale, dar şi la locuinţele unor persoane fizice într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, prejudiciul ridicându-se la 7,8 milioane de lei. În acest caz este vizată şi firma deţinută de sora şi cumnatul premierului Victor Ponta. La sediul DNA Ploieşti a fost dus şi deputatul Sebastian Ghiţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările