Sebastian Ghiţă, dus cu mandat la DNA Ploieşti, în dosarul în care este audiat cumnatul premierului Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Ghiţă, deputat şi apropiat al premierului Victor Ponta, a fost adus cu mandat, marţi, la DNA Ploieşti, el fiind suspect în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul prim-ministrului.

Sebastian Ghiţă le-a spus jurnaliştilor, aflaţi în faţa sediului DNA Ploieşti, că îl cunoaşte pe Iulian Herţanu. „Probabil procurorii vor să se convingă de natură relaţiilor mele cu dânsul. N-am fost implicat, nu cunosc mai multe detalii”, a declarat deputatul.

Procurori DNA Ploieşti efectuează cercetări într-o cauza penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat transmis marţi de DNA.

„În cursul zilei de 17 februarie 2015, că urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competenţă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 14 locaţii, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane”, se mai precizează în comunicat.

Surse judiciare au declarat că printre firmele vizate se numără şi Exfin 2000 SRL, firma înfiinţată de mama premierului Vicor Ponta şi controlată de sora şi cumnatul premierului.

Sebastian Ghiţă, omul din umbra lui Ponta

Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă „sunt legaţi ombilical”, „se întâlnesc noaptea şi decid asupra unuia sau a altuia din partid” şi au creat un sistem cunoscut în partid, prin care deputatul a monopolizat, prin interpuşi, toate contractele publice, descria, la sfârşitul anului trecut, Marian Vanghelia relaţia dintre premier şi patronul RTV.

Potrivit lui Vanghelie, până să demisioneze din PSD, Ghiţă avea în partid „funcţia de împuternicit al lui Ponta”.

După eşecul în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, premierul Victor Ponta a ales să treacă peste momentul dificil alături de amicul său.

La doar câteva zile după anunţarea rezultatului alegerilor, Ponta şi Ghiţă au fost fost surprinşi într-un club de fiţe din Dubai.

De altfel, vacanţele premierului Victor Ponta şi ale lui Sebastian Ghiţă sunt deja de notorietate. În 2012, Victor Ponta şi soţia lui au participat, împreună cu Sebastian Ghiţă, la celebrul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. În primăvara aceluiaşi an Ghiţă şi Ponta şi-au petrecut vacanţa în Dubai.

Prosperitate pe bani publici

Întâmăplător sau nu, afacerile cumnatului premierului, Iulian Herţanu, anchetat acum de DNA pentru fraudă cu fonduri europene, au luat avânt după venirea la guvernare a PSD.

În 2012, una dintre firmele controlate de Herţanu, Grossman Engineering Group, specializată pe activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a câştigat un contract de 10,7 milioane de euro pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic, scrie nasul.tv.

Interesant este că din asocierea câştigătoare făcea parte şi SC Euro Construct Trading ’98 SRL, firmă considerată apropiată de fostul preşedinte Traian Băsescu. Această companie este strâns legată şi de numele Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş, fiind controlată de ”regii asfaltului” Sorin Vulpescu şi Dan Besciu. 

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, executat de asocierea din care face parte şi SC Grossman Engineering Group, avea termen de finalizare anul 2014, însă lucrările s-au oprit, firma fiind amendată de mai multe ori.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite