Poliţist de la înmatriculări auto a recunoscut că a luat mită de la 50 de persoane

Poliţist de la înmatriculări auto a recunoscut că a
luat mită de la 50 de persoane

Poliţistul a fost prins în flagrant e ofiţerii DGA chiar în curtea Inspectoratului de Poliţie FOTO Diana Frîncu

Mihai Brănescu, agent de poliţie detaşat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Prahova, a recunoscut că a luat mită de la 52 de persoane. Banii au fost primiţi pentru ca anumite persoane să poată înmatricula autoturismele fără să se programeze sau să stea la coadă.

Brănescu a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA Prahova în primăvara anului trecut, flagrant organizat chiar în faţa sediului IJP Prahova.

Conform unui comunicat remis presei de DGA Prahova, Mihai Brănescu a făcut un acord de recunoaştere a vinivăţiei, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a acceptat ca pedeapsa să fie de 2 ani şi 6 luni de închisoare.

În aceeaşi cauză, o altă persoană, patronul unui birou de copiat acte cu sediul pe strada unde se află Inspectoratul de Poliţie Prahova, a recunoscut că a fost complicele poliţistului. Patronul a făcut şi el un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în cauză fiind propusă tot o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni cu suspendare.    

Conform anchetatorilor, în perioada februarie-martie 2017, Mihai Brănescu, “în timpul programului de lucru, în general cu ajutorul inculpatului I.P. (pentru 47 acte materiale), efectua în schimbul unor sume de bani înmatricularea autovehiculelor unor terţi deţinători, fără ca aceştia din urmă să se prezinte la ghişeu sau ”peste rând”, adică fără ca cei care solicitau înmatricularea să deţină o programare”, se arată în comunicatul de presă citat anterior.

Dosarul cu cele două acorduri de recunoaştere urmează să se judece la Tribunalul Prahova, instanţă care va decide dacă pedeaspa stabilită de inculpaţi cu procurorul este legală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: