FOTO Furtună în Prahova. Case şi maşini luate de ape şi zeci de oameni evacuaţi din cauza unei viituri

FOTO Furtună în Prahova. Case şi maşini luate de ape şi zeci
de oameni evacuaţi din cauza unei viituri

O viitură puternică a distrus mai multe gospodării în comuna Lapoş

Mai multe case, grajduri şi maşini au fost luate de viitură în comuna prahoveană Lapoş în urma unei ploi torenţiale. Zeci de persoane au fost evacuate de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 19.15: Voicu Marin, primarul din Ciorani, avertizează localnicii că viitura se îndreaptă către comuna: 

 ”Inundaţii în Valea Calugareasca ! Atentionez locuitorii din Ciorani care locuiesc pe Valea Criticului ca viitura se îndreaptă spre Ciorani ! Va rog să fiţi foarte atenţi şi să anuntati orice problema apărută!”, scrie edilul pe facebook

UPDATE ORA 19.08: Pompierii intervin pentru evacuarea apei din mai multe case şi gospodării din coomunele Berceni şi Valea Călugărească. Pentru această intervenţie au fost suplimentate forţele, solicitările fiind de ordinul zecilor în mai multe zone din judeţ.

UPDATE ORA 18. 59: Zece trenuri care circulă pe relaţia Bucureşti- Ploieşti- Moldova sunt blocate în diferite zone din Sudul judeţului Prahova din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, conform Biroului de Presă al IJP Prahova. 

 UPDATE ORA 18.00: Pe DN1 B, în comuna Valea Călugărească, pe sensul de mers către Ploieşti, strada a fost inundată. Este coloană de maşini pe sensul către Buzău

Mai multe străzi din Ploieşti, în special în zona de Nord, au fost inundate. Circulaţia este îngreunată în apropiere de Spitalul Judeţean, dar şi pe Şoseaua Vestului.

Potrivit Biroului de presă al ISU Prahova, şapte locuinţe şi grajduri, dar şi mai multe maşini au fost luate de o viitură care s-a produs pe drumurile din comuna prahoveană Lapoş, situată la limita cu judeţul Buzău.

Conform aceleiaşi surse, 30 de persoane au fost evacuate.

Poliţia anunţă că drumul comunal DC 235 din aceeaşi localitate a fost închis momentan circulaţiei din cauza viiturii.

Un alt drum, de data aceasta judeţean, situat între Călugăreni şi Mizil a fost indundat de apă pe o distanţă de 2-3 kilometri.

O situaţie asemănătoare a fost raportată în zona Albeşti – Valea Călugărească unde din cauza aluviunilor se circulă îngreunat.

 

Furtuna a distrus mai multe case în comuna Lapoş FOTO IJJ Prahova

Vineri, ISU Prahova a emis prin sistemul Ro-Alert o avertizare pentru localnicii din comunele Poseşti, Ceptura, Gura Vadului, Apostolache, Cărbuneşti, Chiojdeanca, Lapoş, Călugăreni, Salcia, Tătaru şi Jugureni.

Prahova se află sub avertizare de cod protocaliu începând de vineri 31 mai până sâmbătă 1 iunie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările