Pădurea de plop de pe malul Dunării, puternic afectată de furtună. Arbori rupţi şi dezrădăcinaţi pe 5 hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arborii au fost doborâţi pe aproximativ 5 hectare FOTO: Facebook/Direcţia Silvică Olt
Arborii au fost doborâţi pe aproximativ 5 hectare FOTO: Facebook/Direcţia Silvică Olt

Furtuna de miercuri-seara care s-a abătut asupra zonei de sud a judeţului Olt, cu precădere Corabia, a afectat  puternic şi pădurea de plop euramerican de pe malul Dunării, fiind vorba de mii de metri cubi de lemn care va fi vândut acum ca lemn de foc.

Direcţia Silvică Olt anunţă că vântul extrem de violent care s-a manifestat miercuri-seară, 29 mai 2019, a doborât şi chiar a scos din rădăcini arborete de plop euramerican aflat la vârsta exploatabilităţii, suprafaţa afectată fiind de circa 5 hectare. Pădurea se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Ocolului Silvic Corabia, iar în această perioadă era chiar în derulare o procedură de licitaţie pentru dreptul de exploatare.

furtuna padure corabia

„A fost afectată o suprafaţă de circa 5 ha, arborete de plop euramerican la vârsta exploatabilităţii, volumul arborilor rupţi şi dezrădăcinaţi fiind de aproximativ 2.000 mc.


Personalul silvic s-a mobilizat pentru evaluarea pagubelor produse fondului forestier naţional, deblocarea căilor de acces, paza materialului lemnos căzut la pământ şi prevenirea producerii de accidente“, a anunţat Direcţia Silvică Olt, în cadrul unei postări pe contul oficial de Facebook. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vâle, a declarat că nu s-a finalizat încă evaluarea pagubelor, dar că cel mai probabil mare parte din lemn va fi scos la vânzare, acum, ca lemn de foc, prioritară fiind acum curăţarea pădurii de arborii doborâţi.

furtuna padure corabia
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite