Cum au vrut doi fugari, mamă şi fiu, să scape de închisoare. Explicaţia uluitoare dată poliţiştilor care i-au prins în Valea Doftanei la un control de rutină

Cum au vrut doi fugari, mamă şi fiu, să scape de închisoare.
Explicaţia uluitoare dată poliţiştilor care i-au prins în Valea Doftanei la un control de rutină

Fugarii erau căutaţi de poliţie pentru că se sustrăgeau unei pedepse cu închisoarea într-un dosar de evaziune fiscală

Doi fugari, mamă şi fiu, căutaţi de poliţie pentru că aveau de executat o pedeapsă cu închisoarea au fost prinşi în comuna prahoveană Valea Doftanei. Cei doi au încercat să scape de poliţişti legitimându-se cu acte false.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Zambila şi Mihai Ion, mamă şi fiu, din Ilfov, au fost trimişi în judecată de către procurorii câmpineni sub acuzaţia de fals privind identiatea. Cei doi au fost prinşi pe raza comunei Valea Doftanei unde încercau să se ascundă, pentru că ştiau că erau căutaţi de poliţie. Aveau de executat o pedeapsă cu închisoarea, dar nu s-au prezentat la penitenciar, sperând că îşi vor pierde urma dacă vor folosi acte de identitate false.

Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, Ion şi Zambila Mihai au fost legitimaţi de o patrulă de poliţie din Valea Doftanei, în timpul unui control de rutină. Cei doi au prezentat însă documente false, cu date de identiate ale altor persoane. Poliţiştii au realizat imediat că ceva nu este în regulă cu buletinele şi au început verificările. Aşa au aflat că cei doi se sustrăgeau unor mandate de executare a unor pedepse privative de libertate.

În urma anchetei s-a stabilit documentele de identitate false erau realizate cu ”tehnologie tip laser jet”, conform rechizitoriului. În plus, cei doi au mărturisit că au primit actele într-un bar din Alexandria de la o persoană pe care nu o cunosc.

”Astfel că atunci când a fost depsitat de organdele de poliţie acesta a afirmat că se numeşte L.F. şi s-a legitimat cu cartea de identitate pe acest nume. Mai declară inclupatul că acel cetăţean i-a dat şi cartea de identitate a mamei sale pe numele M.L., actele fiindu-i înmânate într-un bar din localitatea Alexandria, dar nu a cunoscut că aceste cărţi de identitate sunt false” , a mărturisit Ion Zamfir, în faţa procurorilor, conform rechizitoriului.

Mama şi fiul fuseseră condamnaţi într-un dosar de evaziune fiscală

Şi femeia a avut aceeaşi scuză. Ea a mărturisit că habar nu a avut că buletinul este fals, acesta fiind primit chiar de la băiatul ei ”fără să cunoască de unde l-a obţinut, fiul său spunându-i că dacă este întrebată de cineva cum se numeşte să răspundă că se numeşte M.L, lucru pe care l-a făcut când a fost depistată de organele de poliţie”, se mai arată în rechizitoriul procurorului de caz.

Zambila şi Ion Mihai au fost încarceraţi şi ulterior trimişi în judecată pentru fals privind indentitatea. Joi, 14 noiembrie 2019, Judecătoria Câmpina a dat sentinţa: Ion Mihai a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru fals privind identitatea. La această condamanre a fost adăugată şi pedeapsă dintr-un dosar mai vechi aflat pe rolul Judecătorie Cornetu, judeţul Ilfov, astfel că în final, brărbatul are de executat 13 ani de închisoare.

Mama sa, Zambila Ion, a fost condamnată de judecătorii câmpineni la doi ani de închisoare pentru că s-a legitimat cu acte false, la care se adaugă alţi opt ani primiţi într-un dosar mai vechi. În total, femeia va sta în spatele gratiilor zece ani.

Sentinţa Judecătoriei Câmpina nu este definitivă. Cei doi fugari îşi aşteaptă pedeapsa finală în spatele gratiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările