Poveste mioritică cu semne de întrebare în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii argeşeni scot dintre stânci cadavrul unui cioban mort în condiţii suspecte

Poveste mioritică cu semne de întrebare în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii argeşeni scot dintre stânci cadavrul unui cioban mort în condiţii suspecte

Salvamont Argeş a găsit cadavrul în locul indicat de cei doi cobani turistului

Doi ciobani le-au povestit, în weekend, unor turişti plecaţi pe creasta Munţilor Făgăraş că într-o râpă din zonă s-ar afla, de câteva zile, cadavrul unui confrate. Turiştii au anunţat Salvamontul, iar informaţia s-a confirmat. Luni dimineaţă, o echipă de salvatori montani, poliţişti criminalişti şi reprezentanţi ai SML au mers la faţa locului pentru a scoate cadavrul dintre stânci.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Povestea ciobanilor pare una mioritică, cusută cu aţă albă.
 
“Unul dintre colegii de la Salvamont a fost anunţat de nişte turişti, care aflaseră informaţia de la doi ciobani cu care se întâlniseră pe munte, că în zona Podu Giurgiului, La Jgheaburi (1900 m altitudine), s-ar afla un cioban mort. Îl ştiau acolo de joi, dar n-au anunţat Poliţia, culmea, pentru că n-ar fi avut baterie la telefon, după cum au povestit colegului nostru”, explică, pentru Adevărul, Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.
 
O echipă Salvamont-Jandarmerie a mers duminică să verifice dacă informaţia se confirmă. Într-adevăr, în râpa indicată se afla un bărbat mort. George Mocanu, în vârstă de 46 de ani, plecase de câteva zile de la stână, dar nimeni nu-l dăduse dispărut.
 
“Cel care administrază stâna spune că ar fi anunţat dispariţia ciobanului la 112, însă nu există niciun apel care să confirme acest lucru. În această dimineaţă (n.r. luni), o echipă formată din reprezentanţi ai Poliţiei, Serviciului Salvamont Argeş şi Serviciului de Medicină Legală se află în zonă pentru a scoate cadavrul”, a mai declarat şeful Salvamont Argeş.
 
Cadavrul va fi dus la Piteşti pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii exacte a cauzei morţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: