Piteşti: Câmpulungenii îşi pot castra câinii gratuit

Locuitorii oraşului Câmpulung au ocazia să stopeze înmulţirea câinilor, castrându-şi animalele de companie.

Ştiri pe aceeaşi temă

27 de studenţi şi profesori din Olanda, de la Groenhorst College Barneveld, dar şi un medic veterinar român, se vor afla timp de trei săptămâni la Câmpulung pentru o campanie de castrare gratuită a animalelor.


Astfel, cei care vor să facă o astfel de operaţie câinilor sau pisicilor de care au grijă, pot veni cu animalele la adăpostul din cartierul Grui unde studenţii care fac practică în medicina veterinară se vor ocupa de patrupede. Tinerii realizează şi acţiuni de voluntariat şi ajută personalul adăpostului la curăţenie şi la tunderea şi consultarea animalelor.


Campania se desfăşoară deja de trei ani în Câmpulung şi are ca scop stoparea înmulţirii necontrolate a animalelor, dar şi educarea cetăţenilor, care sunt principalii responsabili de abandonarea patrupedelor. Mulţi dintre aceştia prefer să alunge puii decât să recurgă la sterilizarea animalelor, operaţie ce s-ar face contra cost în mod obişnuit.


Nu doar animalele cu proprietar vor fi sterilizate gratuit, ci şi cele peste 1300 de patrupede aflate în adăpost şi căţeii care vor fi adunaţi de pe stradă din oraş sau vor fi aduşi de cetăţeni din comunele limitrofe.


La această acţiune este parteneră şi asociaţia “Pro Anima”, care se luptă să rezolve problema câinilor fără stăpân din Câmpulung. Una dintre dificultăţile cu care se confruntă autorităţile este abandonul puilor.


"Prezenţa lor aici este foarte benefică într-un oraş în care nu sunt bani pentru castrarea câinilor. Ne dau o lecţie de civilizaţie", a spus Cristian Pop, reprezentant al asociaţiei “Pro Anima” Câmpulung.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările