Care este suma maximă pe care recuperatorii de creanţe o pot pretinde datornicilor. Legislaţia s-a modificat

Care este suma maximă pe care recuperatorii de creanţe o pot pretinde datornicilor. Legislaţia s-a modificat

FOTO 123 RF

Potrivit unui proiect de lege adoptat la finele anului trecut de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, suma pe care societăţile de recuperare a creditelor o pot solicita debitorilor a fost plafonată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, potrivit căruia cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decat dublul sumei plătite de acesta pentru a cumpăra creanţa de la cedent

"Aceste dispoziţii se vor aplica indiferent de instrumentul juridic utilizat pentru transferul creanţei, inclusiv în cazurile cesiunii de contract, al cesiunii de portofoliu de creanţă şi al subrogaţiei.

Debitorul cedat care are calitate de consumator se va putea elibera de datorie plătind cesionarului dublul preţului pe care acesta l-a plătit pentru a dobândi creanţa, fără costuri suplimentare.

Pentru echilibrarea riscurilor contractului, dispoziţiile documentului se vor aplica şi contractelor de credit aflate în derulare la data intrării sale în vigoare" precizează legal-land.ro.

Proiectul  a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, pe 19 decembrie 2018. Noile reglementări produc efecte de la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial al României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: