Şi-au desenat singuri zebră pe stradă, cu pensula şi var lavabil. Ce riscă suspecţii dacă vor fi găsiţi vinovaţi

Şi-au desenat singuri zebră pe stradă, cu pensula şi var lavabil. Ce riscă suspecţii dacă vor fi găsiţi vinovaţi

Marcajul trecerii pentru pietoni a fost făcut cu var lavabil FOTO: ziarpiatraneamt.ro

Poliţiştii cercetează trei bărbaţi acuzaţi că în seara de 16 octombrie au trasat cu pensula şi cu var lavabil dungile unei treceri pentru pietoni, pe o stradă din Piatra Neamţ.

Poliţiştii rutieri au avut parte de o surpriză totală miercuri seară, 16 octombrie, în jurul orei 19.00, când au fost sesizaţi că pe o stradă din Piatra Neamţ a apărut o trecere de pietoni. La faţa locului, pe strada Gara Veche, oamenii legii au constatat că sesizarea se confirmă, pe carosabil fiind marcate, cu var lavabil, dungile unei zebre.
 
„Pe strada respectivă s-a trasat o trecere pentru pietoni, fără a exista o autorizaţie emisă de autorităţile competente. La faţa locului a fost solicitată o societate de prestări servicii publice din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, care a procedat la ştergerea marcajului“, a declarat Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.
 
În urma cercetărilor, poliţiştii au reuşit să identifice trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani, din Piatra Neamţ, care sunt cercetaţi într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicare sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.
 
Dacă ancheta va confirma vinovăţia lor, pedeapsa poate fi, conform Codului Penal, închisoare de la 2 luni la 3 ani, sau amendă.
 
În această poveste cu implicaţii penale este vehiculat în spaţiul public, deocamdată fără probe, şi numele consilierului local PMP Florin Duma. Acesta i-ar fi tocmit pe meseriaşii care au desenat zebra cu pensula, exasperat că autoritatea locală nu i-a ascultat cererile de a marca pe strada respectivă o traversare necesară copiilor care merg la şcoală.
 
„Niciuna dintre cele trei persoane cercetate nu deţine funcţii publice“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: