Un bebeluş de şapte luni a fost diagnosticat cu rujeolă. Copilul nu era vaccinat pentru că nu are vârsta necesară

Un bebeluş de şapte luni a fost diagnosticat cu rujeolă. Copilul nu era vaccinat pentru că nu are vârsta necesară

FOTO Mediafax

Un bebeluş de şapte luni din judeţul Vaslui a fost diagnosticat cu rujeolă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un băieţel de şapte luni din judeţul Vaslui, internat de mai multe zile la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a fost diagnosticat cu rujeolă. Analizele de laborator au confirmat joi că pacientul suferă de boala cunoscută şi cu denumirea de pojar.

Potrivit medicilor, copilul care încă nu are vârsta necesară administrării vaccinului ce combate rujeola, oreionul şi rubeola (ROR) s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un alt bebeluş de câteva luni, nevaccinat la rândul lui din cauză că nu are vârsta recomandată.„Diagnosticul a fost confirmat la un pacient care se află în îngrijirea noastră de opt zile. Starea pacientului este acum stabilă, dar zilele trecute a fost supravegheat intubat în compartimentul ATI. Bolnavul este un copil nevaccinat, nu din restricţii medicale sau din dorinţa părinţilor, ci pentru că nu a împlinit vârsta la care poate face vaccinul ROR“, a arătat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase.


Potrivit medicului, în judeţul Iaşi nu există pericolul unei epidemii de rujeolă întrucât rata de vaccinare nu este sub 85%. Conform CNSCBT, în judeţul Iaşi au fost confirmate în ultimele şapte luni 15 cazuri de rujeolă. Numărul de cazuri situează Iaşul pe poziţia 24 din 38 de judeţe în care au fost confirmate îmbolnăviri cu rujeolă. Cele mai multe cazuri, 966, s-au înregistrat în judeţul Caraş-Severin. La polul opus se află judeţul Botoşani cu un singur caz confirmat.

Rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. CNSCBT arată că din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Din 1.000 de bolnavi cu rujeolă, unul îşi pierde viaţa în urma complicaţiilor.
 

Citeşte şi:

Rujeola face ravagii. În luna aprilie s-au înregistrat 79 de cazuri în Bărăgan

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările