Test de cultură generală despre papi. Cine a fost primul papă al creştinătăţii şi cum s-a numit primul papă femeie

Test de cultură generală despre papi. Cine a fost primul papă al creştinătăţii şi cum s-a numit primul papă femeie

Papa Francisc este suveranul pontif actual FOTO EPA / L'OSSERVATORE ROMANO

Vă propunem un test de cultură generală despre papii din creştinism, atât din perioada de dinainte de Schismă, cât şi în cea de după. Vă invităm să scrieţi la secţiunea comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine este considerat a fi primul papă al Bisericii?
a) Matei 
b) Sfântul Petru
c) Saul 
 
2. În timpul cărui papă s-a declanşat Marea Schismă? 
a) Leon al IX-lea
b) Victor al II-lea
c) Damasus al II-lea 
 
3. Despre ce papa se consideră că ar fi fost femeie? 
a) Ioan al VIII-lea
b) Alexandru al VI-lea
c) Inocenţiu al VIII-lea
 
4. Care era numele real al Papei Ioan Paul al II-lea?
a) Joseph Alois Ratzinger
b) Karol Józef Wojtyła
c) Albino Luciani 
 
5. Ce papa l-a încoronat pe Napoleon la împărat al Franţei?
a) Pius al VII-lea 
b) Pius al VI-lea
c) Leon al XIII-lea 
 
6. Despre cine se consideră că a avut cel mai lung pontificat? 
a) Pius al IX-lea
b) Ioan Paul al II-lea
c) Sfântul Petru 
 
7. Cine este papa despre care se consideră că a avut cel mai scurt pontificat? 
a) Sisiniu 
b) Urban al VII-lea
c) Bonifaciu al VI-lea
 
8. Primul papă care nu este european?
a) Benedict al XVI-lea 
b) Francisc
c) Leon al XVIII
 
9. În timpul cărui papă a fost terminată construcţia Bazilicii Sfântul Petru? 
a) Urban al VIII-lea 
b) Ioan Paul al II-lea 
c) Pius al II-lea
 
10. Care dintre următorii papi au fost detronaţi şi ucişi?
a) Leon al VIII-lea 
b) Benedict al VI-lea 
c) Grigore al V-lea.
 
Răspunsuri corecte: 
1 – b, 2 – a, 3 – a, 4 – b, 5 – a, 6 – c, 7 – b, 8 – b, 9 – a, 10 – b.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: