Noi proprietari pentru două hoteluri de lux din centrul Iaşiului. Cine a cumpărat clădirea proiectată de Gustave Eiffel

Noi proprietari pentru două hoteluri de lux din centrul Iaşiului. Cine a cumpărat clădirea proiectată de Gustave Eiffel

Hotel Traian şi Hotel Astoria FOTO Grand Hotel Traian

Hotelurile Traian şi Astoria din centrul oraşului Iaşi au fost cumpărate în această săptămână, după ce lichidatorii judiciari ai societăţii Turism Moldova, patronată de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, au organizat o nouă licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La un an de la intrarea în faliment a societăţii Turism Moldova, două active importante ale firmei au noi proprietari. La licitaţia de miercuri organizată de BDO Business Restructuring SPRL şi Casa de Insolvenţă Rava SPRL – filiala Bucureşti au fost vândute Hotelul Traian şi Hotelul Astoria. Potrivit ziaruldeiasi.ro, hotelul proiectat de Gustave Eiffela fost cumpărat de Vasile Puşcaşu, cumătrul primarului Mihai Chirica, iar Hotelul Astoria a fost achiziţionat de omul de afaceri Cristian Stanciu, consilier judeţean PSD.

„Intentia noastră este să menţimen activitatea de unitate hotelieră şi să optimizăm business-ul. În corelare cu aceste obiective vom face şi o analiză investitională şi de management pentru perioada următoare. Plata se face în 30 de zile prin transfer bancar, eu am plătit la licitaţie doar cei 10%, adică garanţia (n.r. 250.000 de lei)”, a precizat Cristian Stanciu, patronul FEG, pentru Ziarul de Iaşi.
Patronul Unistil şi proprietarul Motelului Bucium, Vasile Puşcaşu a declarat pentru aceeaşi sursă: „Încă nu l-am cumpărat, l-am adjudecat. Schimbări majore nu vor avea loc, voi face doar o renovare, ce nu e funcţional se schimbă. Se păstrează forma, activitatea, tot. De ce am cumpărat hotel Traian? Voiam să fac un business şi în centru, până acum numai la periferii am stat!”.

Noul proprietar al Hotelului Traian a cumpărat clădirea de patrimoniu în urma licitaţiei de miercuri, unde preţul de pornire a fost de 5,5 milioane de euro, exclusiv TVA. Preţul de pornire pentru Hotelul Astoria a fost de 2,5 milioane de euro.

SC Turism Moldova SA este o societate pe acţiuni înfiinţată în 1991 prin reorganizarea unei foste întreprinderi cu capital de stat şi activează în „domeniul hoteluri şi restaurante, aceste activităţi asigurând cea mai mare parte a cifrei de afaceri a companiei“. Este deţinută de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, care potrivit planului de reorganizare deţine un pachet de 47,3%.

Citeşte şi:

Brand turistic cu potenţial fabulos, nesocotit total. Gustave Eiffel, arhitectul turnului din Paris şi a Statuii Libertăţii, are patru construcţii remarcabile la Iaşi


 

citeste totul despre: