VIDEO DNA Iaşi apare, în premieră, în dosarul de corupţie al baronului PSD Nichita. Primarul suspendat şi şeful Poliţiei Locale, chemaţi la audieri la Iaşi

VIDEO DNA Iaşi apare, în premieră, în dosarul de corupţie al baronului PSD Nichita. Primarul suspendat şi şeful Poliţiei Locale, chemaţi la audieri la Iaşi

Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşiului, la DNA Iaşi FOTO ziaruldeiasi.ro

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost audiat joi, 28 mai, la sediul DNA Iaşi, în dosarul în care este arestat la domiciliu. La ieşirea din sediul DNA, Nichita nu a făcut comentarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Gheorghe Nichita a ieşit din sediul DNA în jurul orei 14.15, după mai bine de două ore petrecute la audieri. Potrivit unor surse juridice, primarul suspendat al Iaşiului ar fi participat la o continuare a percheziţiilor informatice, respectiv asupra unor cartele SIM. Nichita a fost însoţit la DNA Iaşi de avocata Sandra Grădinariu.

Ştire iniţială:

Gheorghe Nichita, primarul suspendat de Iaşi, şi Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale se află la audieri la sediul DNA Iaşi.

Procurorii anticorupţie locali au cerut întrevederea cu funcţionarii publici acuzaţi de fapte de corupţie şi abuz de putere cel mai probabil pentru a lămuri informaţii la cererea colegilor magistraţi de la Bucureşti.

Baronul PSD Nichita, aflat în arest la domiciliu, a fost solicitat anterior pentru audieri pe data de 18 mai. Atunci, primarul suspendat a fost obligat să parcurgă drumul până la Bucureşti, unde a asistat, timp de două zile, la prelucrarea informaţiilor de pe unităţile informatice pe care i le-au ridicat procurorii la percheziţiile din 30 aprilie.

Procurorii DNA Bucureşti anchetează un dosar de corupţie în care Nichita este acuzat de spionarea, hărţuirea şi ameninţarea unei angajate a Primăriei Iaşi, prin abuzarea unor instituţii publice din subordinea municipalităţii.

Potrivit unor surse judiciare, două dintre celelalte persoane anchetate în acest dosar au dat declaraţii complete în faţa procurorilor DNA Bucureşti. În plus, şi fosta amantă a primarului, Adina Samson, a fost audiată din nou, în cursul săptămânii trecute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: