Clanul Corduneanu, curentat din nou de judecători: Gelu, 3,6 ani de închisoare. Şeful Costel a fost achitat

Clanul Corduneanu, curentat din nou de judecători: Gelu, 3,6 ani de închisoare. Şeful Costel a fost achitat

Gheorghe Rusu a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare FOTO Facebook

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis aseară să îl condamne la trei ani şi 6 luni de închisoare pe cămătarul Tiberiu Cristodorescu, acuzat de trafic de influenţă. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Gheorghe Corduneanu, în timp ce Gheorghe Clapon a fost achitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi dosar, fraţii Costel Corduneanu şi Vasile Călin au fost achitaţi pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului. Sentinţa nu este definitivă. Cei trei condamnaţi au fost acuzaţi de DNA de trafic de influenţă după ce ar fi primit 40.000 de euro de la o traficantă de persoane promiţându-i acesteia că vor interveni pe lângă judecători de la Curtea de Apel Iaşi pentru a o scăp de puşcărie.

La rândul lor, Costel Corduneanu şi Vasile Călin ar fi încercat să o determine pe denunţătoare să îşi retrgă plângere.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi i-au pe Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gheorghe Rusu (fost Croduneanu) pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, în 2013.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada mai - iunie 2013, Cristodorescu şi Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la o persoană denunţătoare, judecată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare, 40.300 de euro, din care au primit în două tranşe egale 40.000 de euro.

Aceştia, susţin anchetatorii, l-ar fi lăsat pe denunţător să creadă "că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei".

În acelaşi dosar au fost audiaţi de către procurorii DNA şi doi judecători de la Curtea de Apel Iaşi, Dan Anton şi Elena Scriminţchi. Cei doi magistraţi au fost chemaţi la DNA, în calitate de martori, însă anchetatorii au stabilit că aceştia nu ar fi ştiut despre acţiunea de trafic de influenţă a celor trei interlopi.

Pe aceeaşi temă:

Interlopul Tiberiu Cristodoreascu: "Aş vrea să-l văd pe Rodideal împăiat!"

Tiberiu Cristodorescu: "Nu l-a pus nimeni pe Falău să facă aşa ceva. El era disperat"

„Părintele” atentatelor cu bombă ratate în Moldova

Numele indivizilor prinşi în flagrant la Piatra Neamţ în timp ce plasau o bombă sub maşina interlopului Bogdan Mararu. Dedesubturile atentatului ratat

Cum a intrat bomba de la Piatra Neamţ în România


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: