Şeful Biroului Rutier Iaşi, sub control judiciar pentru că ar fi primit mâncare de la catering drept şpagă

Şeful Biroului Rutier Iaşi, sub control judiciar pentru că ar fi primit mâncare de la catering drept şpagă

FOTO Arhivă

În urma audierilor de la DNA, şeful Biroului Rutier Iaşi a fost plasat sub control judiciar. În baza unei înţelegeri tacite ce exista la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii unui restaurant, ar fi  primit produse alimentare de catering, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului.

Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi, şi alţi doi agenţi de poliţie au fost puşi sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi primit de la reprezentanţii unui restaurant produse alimentare de catering în valoare totală de peste 2.300 lei, pentru a nu sancţiona eventuale contravenţii ale şoferilor localului.
 
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu joi, faţă de Gheorghiţă Ciobanu, la data faptei şef al Biroului Rutier Iaşi - Poliţia Municipiului Iaşi, Bogdan Gabriel Ciochină şi Gabriel Dămoc, la data faptei agenţi de poliţie în cadrul Biroului Rutier Iaşi - Poliţia Municipiului Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
 
Procurorii notează că, în perioada 11 februarie 2019 - 24 iulie 2020, cei trei, în baza unei înţelegeri tacite ce exista la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii unui restaurant, ar fi pretins şi primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare totală de peste 2.300 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului.
 
Produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine, cât şi pentru alte persoane (prieteni, rude) din anturajul celor trei poliţişti, spun anchetatorii.

Joi, 3 septembrie, a venit rândul ca la DNA să ajungă Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi. După o oră de audieri, procurorii i-ai arătat acestuia interceptările în care el a dat nouă comenzi, dintre care cinci de pizza. „Le-am spus că eu am achitat plata la livrare. De asemenea, aştept să văd cum demonstrează ei că am avut un folos din comenzile pe care le-am dat la restaurant. Eu ies la stradă, însă în acţiuni mari de control”, a spus Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi.
 
DNA informează că în cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane. 
 

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările