A dat mită în sediul Poliţiei pentru a nu-i fi confiscată varza cu care mergea la piaţă. Ce pedeapsă a primit minorul de 17 ani

0
0
Minorul a pus banii în asigurarea autovehiculului
Minorul a pus banii în asigurarea autovehiculului

Un tânăr în vârstă de 18 ani are dosar penal după ce a vrut să mituiască un poliţist din cadrul Poliţiei municipiului Blaj. Infracţiunea s-a produs în 18 octombrie 2019, în sediul Poliţiei Blaj.

Pentru că la data respectivă tânărul era minor, pedeapsa la care a fost condamnat pentru infracţiunea de dare de mită este cea de aplicare a măsurii educative a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni. Aceasta constă în obligaţia de a participa la un program pentru a-l ajuta să înţeleagă consecinţele legale şi sociale la care se expune în cazul săvârşirii de infracţiuni şi pentru a-l responsabiliza cu privire la comportamentul său viitor.

Organizarea, asigurarea participării şi supravegherea pe durata cursului de formare civică, se va face sub coordonarea serviciului de probaţiune, fără a afecta programul şcolar sau profesional al acestuia. Tânărul a recunoscut fapta, iar Tribunalul Alba a pronunţat o decizie în 27 iulie 2020.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în sarcina inculpatului că în data de 8 octombrie 2019 a oferit şi dat unui agentul de poliţie suma de 300 lei pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu referitoare la confiscarea surplusului de marfă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale conducătorului auto cu care era tânărul.

Poliţistul aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Cergău, la intrarea în satul Cergăul Mare, a oprit pentru control autoutilitara vizibil supraîncărcată cu marfă peste limitele legale. Autoutilitara era condusă de H. Constantin şi îl avea ca pasager pe inculpatul C. Alexandru şi era încărcată cu varză. Fiind invitaţi la cântărirea mărfii, inculpatul a oferit agentului de poliţie suma de 200 lei pentru a nu fi sancţionaţi, acesta refuzând. În urma cântăririi s-a constatat un surplus de marfă de 1.745 kg, aducându-se la cunoştinţa tânărului că urmează să fie sancţionat contravenţional iar marfa excedentară va fi confiscată.

În jurul orei 12.45 inculpatul şi martorul H. Constantin s-au prezentat la sediul Poliţiei Blaj, unde C. Alexandru i-a dat agentului de poliţie suma de 300 lei introdusă în asigurarea autovehiculului, pentru a nu mai fi sancţionat şi a nu se dispune confiscarea mărfii. În acel moment s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, după ce anterior agentul de poliţie formulase un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Hotărârea Tribunalului a rămas definitivă.

Citiţi şi:

 

Controversa fabricii de formaldehidă din Sebeş. Agenţia de mediu actualizează autorizaţia companiei Kronochem şi impune noi condiţii

 

Moartea fulgerătoare a unei asistente de la Ambulanţa Alba. Se afla în concediu în Bulgaria, i s-a făcut rău şi a decedat la spital

 

Sentinţă dură pentru un tânăr care a violat o femeie de 91 de ani: 24 de ani de închisoare. Bătrâna a murit la spital

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite