2,5 milioane de euro pentru 47 de noi firme în cea mai săracă regiune a ţării. Cine poate lua aceşti bani

2,5 milioane de euro pentru 47 de noi firme în cea mai săracă regiune a ţării. Cine poate lua aceşti bani

Finanţarea este asigurată prin fonduri europene pentru zeci de noi firme FOTO Arhiv[

În Regiunea de Nord-Est, considerată cea mai săracă din ţară, potrivit Eurostat, va fi lansat un nou proiect european care vizează susţinerea mediului antreprenorial.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivelul acestei regiuni de dezvoltare, din care fac parte judeţele Iaşi, Bacău, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Vaslui, cea mai mare Universitate Tehnică din zonă a anunţat derularea unui proiect european care vizează sprijinirea antreprenoriatului.

Astfel, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, prin Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial, va implementa proiectul „SMARTER – Susţinerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale”. Proiectul are o finanţare nerambursabilă de peste 11 milioane de lei şi este derulat prin Programul Operaţional Competitivitate Umană (POCU).

Potrivit oficialilor UTI, proiectul a fost demarat „în contextul în care Regiunea Nord-Est ocupă locul 6 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de companii locale active, deţinând 10,66% din numărul total al unităţilor înregistrate la nivel naţional şi acest număr este un indicator care semnalează intensitatea spiritului antreprenorial dintr-un anumit  teritoriu. Proiectului SMARTER vizează creşterea gradului de ocupare în Regiunea de Dezvoltare Nord – Est prin crearea de noi locuri de muncă în întreprinderi non-agricole din zone urbane, cu accent pe dezvoltarea competenţelor şi susţinerea iniţiativelor antreprenoriale“.

Practic, cele peste două milioane de euro sunt alocate pentru înfiinţarea a 47 de noi firme şi implicit crearea a minim 94 de noi locuri de muncă, cursuri de antreprenoriat pentru 384 de persoane cu vârsta de peste 18 ani domiciliate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, dar şi pentru diferite workshop-uri. Cei vizaţi de aceste cursuri de formare sunt „angajaţi, studenţi, antreprenori, şomeri, dar şi persoane inactive“.

Citeşte şi:

Zece linii de finanţare sunt anunţate în calendarul actualizat al lansărilor de apeluri pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 în perioada ianuarie -martie 2018

citeste totul despre: