Stâncile s-au prăvălit în Retezat peste drumul judeţean. Peste 5o de turişti au rămas blocaţi în refugiile Salvamont

Stâncile s-au prăvălit în Retezat peste drumul judeţean. Peste 5o de turişti au rămas blocaţi în refugiile Salvamont

Drumul spre Retezat a fost din nou blocat de alunecările de teren. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Drumul judeţean 685 spre Parcul Naţional Retezat a fost din nou blocat de căderile de stânci. Peste 50 de turişti care au urcat în Retezat au rămas blocaţi, fiind găzduiţi în refugiile Salvamont.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alunecările de teren au afectat din nou drumul judeţean 685, la intrarea în Parcul Naţional Retezat. S-au înregistrat între localitatea Clopotiva şi Poiana Pelegii, iar în prezent echipajele de intervenţie sunt mobilizate pentru recuperarea a circa 50 de turişti rămaşi blocaţi în zona Refugiului Salvamont Bucura, în zona de campare Zănoaga şi Gura Zlata, respectiv în zona în Poiana Pelegii.

„Solicitarea de ajutor a venit prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, în teren fiind dislocate personal şi tehnică de intervenţie pentru evacuarea persoanelor în condiţii de siguranţă şi repunerea în funcţiune a drumului de acces. Militarii acţionează împreună cu efective de jandarmi şi reprezentanţi ai serviciului salvamont pentru remedierea situaţie în cel mai scurt timp. Astfel, forţele din teren intervin cu 2 buldoexcavatoare, o ambulanţă SMURD, o autospecială de intervenţie, două microbuze (pentru transportul persoanelor) şi o autospecială offroad”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Întrucât refacerea drumului judeţean 685 şi redeschiderea traficului auto va necesita acţiuni susţinute de reconstrucţie, eforturile  echipajelor de intervenţie vor fi concentrate asupra evacuării persoanelor şi amplasării  autoturismelor surprinse de alunecările de teren, într-o zonă de siguranţă, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Dezastru pe şoseaua spre Retezat: muntele a luat-o la vale, iar stâncile au blocat drumul judeţean

Un adevărat dezastru s-a produs în cursul nopţii de duminică spre luni, pe Drumul Judeţean 685 din Masivul Retezat. În apropiere de Lacul Gura Apelor, şoseaua a fost blocată în mai multe locuri, de stâncile prăvălite din versant.

VIDEO Un şofer s-a prăbuşit cu maşina în Râul Mare: la un pas de tragedie, după ce nu a mai văzut drumul pe furtună

Şoferul unei autoutilitare a fost la un pas de tragedie în urma unui accident rutier petrecut pe Drumul Judeţean 685, în zona turistică Brădăţel. Bărbatul a pierdut controlul volanului şi s-a prăbuşit într-o râpă, de pe podul peste Râul Mare.

Situaţie critică în Valea Jiului: cartiere întregi au ajuns sub ape, iar sute de oameni au fost evacuaţi din locuinţe

Sute de gospodării din Valea Jiului au fost inundate în urma ploilor torenţiale din noaptea de duminică spre luni. În Petroşani reţeaua de canalizare a refulat, iar un cartier întreg a ajuns sub ape.

Grindina a făcut ravagii în Petroşani: mai multe maşini au fost avariate de bulgări de gheaţă cât oul de găină

O ploaie torenţială însoţită de grindină, cu bulgări de gheaţă de mari dimensiuni, a provocat pagube în municipiul Petroşani. Mai multe gospodării au fost inundate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările