Ore dramatice trăite de 6 turişti, rătăciţi în Masivul Retezat. Au fost găsiţi într-o zonă periculoasă

Ore dramatice trăite de 6 turişti, rătăciţi în Masivul Retezat. Au fost găsiţi într-o zonă periculoasă

Retezat. FOTO: IJJ Hunedoara.

Şase turişti s-au rătăcit în Masivul Retezat. Au fost găsiţi după mai multe ore de căutări într-o zonă periculoasă.

Sâmbătă, în jurul orei 20, jandarmii montani hunedoreni şi salvamontiştii au urcat în Retezat, în căutarea a şase persoane care coborau pe un traseu marcat cu cruce albastră, din munţii Retezat, dar care au sunat la 112 după ce s-au abătut de la acesta şi s-au rătăcit.

„Apelul a fost efectuat de către una din cele 6 persoane, care a comunicat faptul că se află într-o în zonă curpinsă între lacul Zănoaga şi barajul Gura Apelor. O echipă formată din 6 jandarmi montani, din cadrul Posturilor Montane Râu de Mori şi Nucşoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor G.P.S. relatate de apelant. În jurul orei 22.10, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, râpă cu pereţi abrupţi şi bolovani ce se desprindeau. Locul în care au fost găsite persoanele a corespuns coordonatelor GPS date de acestea”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Pe parcursul a trei ore, cei şase turişti au fost coborâţi până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidaţi la fiecare pas de către jandarmii montani şi salvamontişti. De acolo, turiştii au fost conduşi la locul unde aveau parcate autoturismele. „Cei şase turişti, trei bărbaţi şi trei femei, domiciliaţi în judeţul Timiş, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 ani, erau epuizaţi, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate”, au precizat reprezentanţii IJJ Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Cioban muşcat de urs la o stână din Retezatul Mic. Salvamontiştii i-au venit în ajutor bărbatului

Doi turişti accidentaţi în masivele Parâng şi Retezat au cerut ajutorul Salvamont Hunedoara

Râurile din Retezat, populate cu păstrăvi. Peste 11.000 de puieţi de peşte au fost eliberaţi în apele de munte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: