Nodul feroviar Simeria, în şantier de un an. Cum s-a lucrat în staţia CFR de pe calea ferată de mare viteză VIDEO

Nodul feroviar Simeria, în şantier de un an. Cum s-a lucrat în staţia CFR de pe calea ferată de mare viteză VIDEO

Lucrări în staţia CFR SImeria/ ADEVĂRUL

De un an, staţia CFR din Simeria se află în şantier, în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare în perimetrul staţiei CFR din Simeria au început în toamna anului 2020, însă după un an de şantier sunt încă departe de a fi finalizate.

GALERIE FOTO DIN STAŢIA CFR SIMERIA

Niciunul dintre noile peroane ale nodului feroviar nu a fost finalizat, iar lucrările la clădirea de călători – un monument istoric vechi de peste un secol – nu au mai demarat.

Arsenal uriaş de muniţie descoperit în gara Simeria. Povestea bombelor care au zguduit oraşul în 1944 FOTO

Pasarela din nodul feroviar Simeria este demolată, pentru a face loc unui pasaj modern VIDEO

VIDEO Calea ferată Gurasada - Simeria, în şantier din 2017. Cum s-a lucrat în Deva şi Simeria pe lotul de 2,63 miliarde de lei

Pasarela veche a gării a fost demolată, iar în prezent constructorii lucrează la amenajarea peroanelor liniilor 4 – 7. În afara şantierului, zona gării se înfăţişează dezolantă.

 


Lucrări în staţia CFR Simeria. ADEVĂRUL. Daniel Guţă

Lucrările în staţia CFR din Simeria au fost încetinite în perioada aprilie – iunie 2021, după ce în 20 aprilie, au fost scoase la iveală, în cupa unui excavator, două bombe cu aruncător, provenite din Al Doilea Război Mondial.


Lucrări în staţia CFR Simeria. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

A doua zi, alte două elemente de muniţie au fost găsite de muncitori în aceeaşi zonă, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a recomandat constructorilor să oprească lucrările în perimetrul unde au fost găsite proiectilele şi să angajeze o firmă specializată pentru cercetarea şi asanarea terenului. Lucrările executate de specialiştii unei societăţi din Bistriţa Năsăud au dus, în următoarele săptămâni la descoperirea unui adevărat arsenal din Al Doilea Război Mondial, cu peste 70 de elemente de muniţie, care cuprindea bombe cu aruncător de calibrul 120 mm, proiectile de tun, grenade, focoase de bombă, unele în stare de funcţionare, altele doar rămăşiţe provenite din explozii.


Lucrări în staţia CFR Simeria. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Staţia CFR Simeria, înfiinţată în urmă cu un secol şi jumătate, este cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 (Arad) – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2023. Magistrala, parte a Coridorului Rin – Dunăre (Nord) va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.


Lucrări în staţia CFR Simeria. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Mai puteţi citi şi:

Imagini aeriene cu ploaia de bombe care a devastat oraşele României în Al Doilea Război Mondial

Episod sfâşietor din Al Doilea Război Mondial, în imagini rare: bombele aruncate din avion au devastat un vagon cu refugiaţi şi au ucis nouă oameni

Scrisoarea emoţionantă a fetei care s-a iubit cu un prizonier sovietic, fugit pe front: „Să am fericirea numai trei zile să mai trăiesc cu tine şi la urmă să mor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările