„Minunea” de la Castelul Corvinilor. De ce se înghesuie turiştii la cel mai bătrân copac din curtea aşezării medievale

„Minunea” de la Castelul Corvinilor. De ce se înghesuie turiştii la cel mai bătrân copac din curtea aşezării medievale

Arţarul din curtea Castelului Corvinilor.FOTO: Daniiel Guţă. ADEVĂRUL.

Cel mai bătrân arbore din curtea Castelului Corvinilor a devenit un loc ideal de popas pentru turiştii vizitează monumentul istoric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai bătrân copac din împrejurimile Castelului Corvinilor are un secol de existenţă şi a fost transformat într-un loc de popas atractiv, care primeşte în fiecare zi de vară sute de turişti.

În zilele însorite, grupurile de vizitatori se adăpostesc la umbra arţarului uriaş aflat în curtea monumentului istoric, iau masa pe iarbă sau pe băncile montate în jurul lui, fac fotografii şi se caţără pe crengile sale.

„Este unul dintre puţinele locuri din curtea castelului care oferă puţină răcoare turiştilor, de aceea în zilele toride lumea se înghesuie la umbra lui. Iar coroana sa bogată îl face extrem de frumos”, spune Maria, o comerciantă din zonă.

Castelul Corvinilor a primit în 2019 peste 200.000 de vizitatori, iar până la sfârşitul anului autorităţile estimează că numărul turiştilor va depăşi 400.000.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

Secretele celor mai întunecate cotloane din Castelul Corvinilor. Soarta locurilor interzise, după marea restaurare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: