Cei doi medici oncologi şi farmaciştii reţinuţi în dosarul reţetelor ilegale pentru bolnavii de cancer rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisaveta Mezo, Alina Popa şi Tatiana Făgădar Vasilescu rămân în arest preventiv. D.G
Elisaveta Mezo, Alina Popa şi Tatiana Făgădar Vasilescu rămân în arest preventiv. D.G

Tribunalul Hunedoara a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru nouă dintre cei zece zece hunedoreni cercetaţi pentru înşelăciune şi spălare de bani, în dauna statului român, după ce ar fi decontat ilegal sute de reţete medicale emise pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice.

 „Instanţa a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive pentru nouă dintre inculpaţi iar pentru alt inculpat magistraţii au hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara”, a declarat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.

Singurul care a primit o soluţie favorabilă a fost Călin Popa, soţul medicului oncolog Alina Popa, cercetată pentru înşelăciune. Bărbatul a fost ofiţer SRI şi e cercetat pentru că şi-ar fi informat soţia cu privire la acţiunile care o vizau.
Soluţia magistraţilor nu este definitivă.  

Fraude şi înşelăciune de peste 3,3 milioane de lei
Medicii, farmaciştii şi oamenii de afaceri cercetaţi în dosarul „mafiei halatelor albe” au fost reţinuţi în urmă cu aproximativ o lună. Ei sunt acuzaţi în principal că în perioada 2010-2012 au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală si spălare de bani, in domeniul farmaceutic.

În dosarul „mafiei halatelor albe”, Elisaveta Mezo şi Alina Popa, doi medici oncologi de la Spitalul Judeţean din Deva, sunt cercetaţi pentru că au semnat sute de reţete medicale pentru bolnavi de cancer, care ulterior erau decontate ilegal de administratorii a trei farmacii din Deva şi Hunedoara la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Prejudiciul stabilit până în prezent în cauză se ridică la 3,3 milioane de lei. Alţi membri ai grupării sunt acuzaţi, de asemenea, de înşelăciune, dar şi de spălare de bani şi evaziune fiscală. Printre inculpaţi se află şi dirigintele de farmacie Tatiana Vasilescu, un fost consilier local din Hunedoara şi fost păreşedinte al filialei PC din municipiul Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite