Anunţ îngrijorător al Agenţiei de Mediu. Nivelul de poluare a aerului a crescut în judeţul Hunedoara

Anunţ îngrijorător al Agenţiei de Mediu. Nivelul de poluare a aerului a crescut în judeţul Hunedoara

FOTO: ISU Hunedoara.

Incendiile de vegetaţie şi arderea gunoaielor au făcut ca aerul respirat de locuitorii din judeţul Hunedoara să fie tot mai poluat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locuitorii judeţului Hunedoara respiră un aer tot mai poluat, potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara.

„Începând cu data de  3 aprilie 2020 s-a înregistrat o deteriorare a indicelui general de calitate a aerului în zona Văii Jiului, din data de 6 aprilie 2020 şi în zona Hunedoara, iar în data de 9 aprilie 2020 în tot judeţul Hunedoara, mai puţin zona Călan. Tendinţa este de deteriorare în continuare”, a informat APM Hunedoara.

Sursele principale de poluare în această perioadă sunt: salubrizarea terenurilor neproductive sau neocupate funcţional, prin incendiere; arderea gunoaielor şi resturilor vegetale rezultate din gospodării în intravilanul localităţilor; antrenarea particulelor de praf de pe căile de transport auto.

Agenţia pentru Proetcţia Mediului Hunedoara monitorizează calitatea aerului prin intermediul staţiilor automate incluse în Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, prin care se determină valoarea indicilor de calitate a aerului în regim non stop. Indicele general de calitatea aerului este calculat pentru următorii indicatori: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), ozon (O3), monoxid de carbon (CO), pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10).

„Apelăm la cetăţenii judeţului Hunedoara să renunţe la practicile menţionate mai sus, iar UAT-urile din judeţul Hunedoara şi administratorii de drumuri naţionale şi judeţene să asigure întreţinerea corespunzătoare a şoselelor, drumurilor, străzilor, aleilor etc.”, a transmis Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Poluare ignorată de autorităţi: „Crişul Alb a devenit Crişul Portocaliu. Fenomenul e foarte nociv pentru mediu”

Amenzi uriaşe pentru cei care poluează râul Cerna. Garda de Mediu a descins în trei comune în căutarea „gunoierilor”

Localnicii vor scăpa de norii de praf de la Oţelărie. A fost finalizată investiţia anti-poluare din combinatul siderurgic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările