Îndrăgostiţii s-au căsătorit de Dragobete în capela Castelului Corvinilor. Mariajul simbolic va dura doar 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Dragobete, turiştii care au vizitat Castelul Corvinilor au avut ocazia să se căsătorească simbolic, pentru o zi. Ceremonia a avut loc în capela monumentului medieval.

Cuplurile de îndrăgostiţi care au vizitat, vineri, Castelul Corvinilor au fost invitate să se căsătorească „pentru o zi”, de Dragobete. Turiştii români şi străini au avut parte de o ceremonie simbolică, dar emoţionantă pentru ei.

Capela Castelului Corvinilor a fost locul căsătoriilor de probă oficiate de primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, iar cei care au dorit să îşi unească destinele, chiar şi numai pentru 24 de ore, au primit diplome şi au fost sărbătoriţi cu un pahar de şampanie şi cu muzică medievală.

„Chiar dacă este doar un eveniment simbolic, mi-a stârnit emoţii mari şi va fi una dintre cele mai frumoase amintiri ale vizitei mele în România”, spune Maria, o turistă din Marea Britanie „căsătorită pentru o zi”.

Capela Castelului Corvinilor, locul unde a avut loc evenimentul, a păstrat o mulţime de legende. Veche din secolul al XV-lea, poartă blazonul Elisabetei Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara.  Se spune că de teama acesteia meşterii au fugit din castel, înainte de a termina de construit balustrada. De asemenea, sub capelă se află o încăpere despre care se crede că a avut rol de criptă, posibil chiar pentru Ioan de Hunedoara, însă nimeni nu a mai fost îngropat în ea.

Căsătorii de Dragobete, la Castelul Corvinilor


Vă recomandăm şi:

FOTO Secretele faimoaselor gravuri din istoria Castelului Corvinilor, locul de nerecunoscut în secolul al XIX-lea

Castelul Corvinilor a atras admiraţia unor artişti faimoşi ai secolelor trecute, iar gravurile realizate de aceştia, păstrate de-a lungul timpului, spun o parte din povestea fascinantă a monumentului.

10 monumente istorice călcate în picioare de vandali: soarta tristă a locurilor de poveste neglijate în ultimii ani

Peste 500 de monumente istorice de categoriile A şi B, dar şi unele dintre cele mai importante pentru istoria poporului român, se află în Hunedoara. Lăsate de izbelişte, multe dintre ele au fost batjocorite şi vandalizate, fără ca autorităţile să mai ia măsuri împotriva celor care au provocat distrugeri.

Prima biserică veche de lemn salvată cu fonduri europene. Un preot a obţinut 250.000 de euro pentru restaurarea ei

Vechea biserică a satului Boz va fi reabilitată prin fonduri de la Uniunea Europeană. Proiectul depus de preotul Dacian Popescu, sprijinit de arhitecţii unei fundaţii, a obţinut finanţare prin Programul Naţional pentru Dezvoltarea Rurală, pentru un proiect de peste 250.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite