Preot arestat pentru că a ucis un om după ce s-a urcat beat la volan. A contat mult faptul că a fugit de la locul faptei

Preot arestat pentru că a ucis un om după ce s-a urcat beat la volan. A contat mult faptul că a fugit de la locul faptei

Preotul Hohotă la Zilele comunei Schela FOTO Facebook/Maricel Petrea

Luni seară, magistraţii Judecătoriei Galaţi au decis că preotul Dănuţ Hohotă (44 ani) trebuie să stea în arest preventiv cel puţin 30 de zile, în vederea continuării cercetării penale în ceea ce priveşte circumstanţele accidentului de duminică seară, în care un bărbat de 49 de ani ani a fost ucis pe raza comunei Schela din judeţul Galaţi.

Situaţia se complică pentru preotul Dănuţ Hohotă (44 ani), parohul bisericii din satul Negrea, comuna Schela (judeţul Galaţi), care duminică seară a omorât un om cu maşina după ce s-a urcat beat la volan.

După câteva ore de audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi  preotul din Negrea a  fost dus la Judecătorie cu propunerea de arestare preventivă. Şedinţa de judecată a fost relativ scurtă, iar magistraţii au decis că elibereze pe numele prelatului ortodox un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, pe motiv că ar putea influenţa martorii în timpul anchetei penale.

A contat foarte mult şi faptul că preotul a fugit de la faţa locului după producerea accidentului rutier care a dus la moartea Mircia Ifrim (49 de ani) din Negrea, care mergea pe marginea drumului când a fost izbit în plin de maşina condusă de Dănuţ Hohotă.

„Un bărbat de 49 ani, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a drumului judeţean 251 K, a fost susprins şi accidentat mortal de un autoturism. După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat ulterior în jurul orei 20.15, în apropierea localităţii Pechea. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 1,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea poliţiei sau procurorului şi conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a declarat Crina Dragu, IPJ Galaţi.

Dincolo de faptul că preotul era beat la volan (se pare că venea de la o petrecere), reconstituirea accidentului a relevat că victima nu doar că a fost izbită violent, dar şi a fost târâtă de maşină câţiva metri pe asfalt. Apoi, maşina a mai rulat o vreme şi a izbit un stâlp, după care preotul a redresat-o, a ieşit în DJ251 şi a continuat să ruleze către Slobozia Conachi-Pechea-Costache Negri. În apropierea celei din urmă localităţii, maşina a intrat într-un şanţ, iar preotul a abandonat-o acolo.

Familia  lui Mircia Ifrim  spune că preotul obişnuia să se urce beat la volan şi că doar o întâmplare a făcut să nu se întâmple până acum o tragedie. „Când m-au chemat băiatul meu era mort în mijlocul şoselei, avea capul spart.  Omul care a făcut accidentul, părintele, era fugit cu maşina. A fugit tocmai la Costache Negri. Preotul mai bea, de ce să nu beie. Venea de la distracţie, avusese aici în sat petrecere. Eu acum vreau să mi se facă dreptate“, a spus Emilia Ifrim, mama victimei. 

Deşi unii dintre săteni îl acuză pe preotul Hohotă de beţie cu repetiţie, alţii susţin că totul este o făcătură şi că omul bisericii este victima unei conjuncturi nefericite. Preotul este considerat de mulţi ca un om exemplar, care are o familie frumoasă (are patru fete, toate studente) şi nu obişnuieşte să bea alcool.

Vă reamintim că Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că a luat măsuri în regim de urgenţă în ceea ce-l priveşte pe preotul Dănuţ Hohotă (44 ani), autorul unui accident de circulaţie în urma căruia un bărbat de 49 de ani a murit. Instituţia religioasă a informat că preotul respectiv a fost suspendat şi urmează să dea socoteală şi în faţa tribunalului bisericesc.

„Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie a.c., pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani. În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun”, a comunicat Arhiepiscopia. 

„Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări”, se mai spune în comunicatul remis presei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: