Percheziţii la contrabandiştii de ţigări. Un operator portuar şi un docher sunt implicaţi în reţeaua infracţională

Percheziţii la
contrabandiştii de ţigări. Un operator portuar şi un docher sunt implicaţi în
reţeaua infracţională

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Galaţi, sub supravegherea procurorilor, au efectuat şapte percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate de contrabandă calificată cu ţigări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 30 mai, în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele persoanelor cercetate şi la locul de muncă al acestora, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 17.630 de ţigarete de contrabandă (1.763 de pachete). 

Astăzi, 31 mai, cinci persoane cercetate iniţial în stare de reţinere au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

”Inculpata Carp Alina, persoană cu cetăţenie română şi moldoveană, în perioada martie – mai 2019, împreună cu o altă persoană, beneficiind de sprijinul inculpatului Ivanovici – Burcă Mihai, au colectat ţigări provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat la locuinţa acestuia, situată în municipiul Galaţi, iar ulterior le-au transportat în piaţa Micro 17, unde au procedat la comercializarea bunurilor către public”, a precizat procurorul Iancu Traian Laurenţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Alte două persoane sunt urmărire penal, fiind vorba de  Gheorghiţă Antonel–Dănuţ şi Mitache Valentin, acestea fiind suspectate că, în perioada martie–mai 2019, în calitate de operator dană şi respectiv docher în cadrul unei societăţi comerciale, au colectat de la echipajele navelor sub pavilion străin, care efectuau operaţiuni portuare în incinta Portului Mineralier Galaţi, ţigări de diferite mărci, bunuri sustrase controlului vamal, pe care ulterior le-a transportat la domiciliul lor în scopul revânzării.

Anchetatorii au stabilit şi că un alt gălăţean implicat în contrabanda cu ţigări, Dabija Alexandru, beneficiind de ajutorul fiicei sale, a colectat din piaţa Micro 17 din Galaţi, de la mai multe persoane de cetăţenie moldoveană sau cu dublă cetăţenie, ţigări despre care cunoştea că provin din contrabandă, pe care ulterior le-a transportat şi le-a vândut la locuinţele sale din municipiul Galaţi şi comuna I.C. Brătianu din judeţul Tulcea.

Contrabandiştii au produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 20.000 lei, în urma cercetărilor urmând să se stabilească întinderea totală a acestuia în vederea luării măsurilor legale de recuperare a pagubei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: