O profesoară propune măsuri de prevenire a hărţuirii morale la locul de muncă. Care sunt acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UDJ Galaţi , sursa : Arhiva
UDJ Galaţi , sursa : Arhiva

Profesorul Ana Ştefănescu, prodecan al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, propune măsuri de prevenire a hărţuirii morale la locul de muncă. Acestea au fost prezentate la UNELM FEST 2021.

Prevenirea hărţuirii la locul de muncă, în contextul noilor modificări legislative, este tema prelegerii susţinute de conf. univ. dr. Ana Ştefănescu, prodecan al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, la UNELM FEST 2021 - Summitul Internaţional şi Conferinţa Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii ce a avut loc în intervalul 16-17 septembrie la Bucureşti.

„Cadrul didactic din Galaţi a propus măsuri de prevenire a hărţuirii morale la locul de muncă, prin depistarea situaţiilor în care se poate vorbi despre mobbing: folosirea de către manageri a unor observaţii sau critici negative nedrepte, cu îngrădirea/anihilarea posibilităţii de exprimare a celui vizat, cu scopul intimidării şi desconsiderării în faţa colegilor; răspândirea de comentarii (bârfe) cu scopul discreditării profesionale; comunicare ostilă, intimidantă, jignitoare, maliţioasă, insidioasă; supranormarea cu scopul epuizării fizice şi psihice; dezvăluirea, „fabricarea”, manipularea, comentarea unor informaţii ce ţin de viaţă privată a salariatului cu scopul afectării reputaţiei şi a izolării persoanei de contactele socio-profesionale;  trasarea „preferenţială” a sarcinilor de lucru dificile/imposibile/ilogice – care nu se potrivesc cu capacităţile/competenţele salariatului, cu atribuţiile de serviciu şi stabilirea de obiective şi termene imposibil de atins.

Legiuitorul descurajează şi încearcă prevenirea hărţuirii morale la locul de muncă, inclusiv cea pe criterii de sex, iar măsurile se recomandă să fie negociate în contractele colective” , informează reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos Galaţi. 

UNELM Fest 2021 este cel mai important eveniment al anului în domeniul relaţiilor de muncă, iar conf. univ. dr. Ana Ştefănescu este membru de onoare în Uniunea Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii.

Vă recomandăm şi:

Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume

 

Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite