Gest civic al jandarmilor din Galaţi: în ziua lor liberă şi-au luat copiii de mână şi au plantat stejari împreună

Gest civic al jandarmilor din Galaţi: în ziua lor liberă şi-au luat copiii de mână şi au plantat stejari împreună

Jandarmii gălăţeni şi copiii lor, la plantat copaci FOTO Cătălin Bădin

Cum sezonul de primăvară al plantării de copaci s-a încheiat cu ocazia campaniei din weekend, jandarmii au promis că vor reveni la activităţile de acest fel la toamnă, tot împreună de copiii lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gest civic special al jandarmilor de la Galaţi care, în ziua lor liberă, şi-au luat copiii de mână şi au plantat împreună, ca voluntari, sute de stejari într-o pădure din apropierea oraşului.

În weekend-ul trecut, militarii, împreună cu copiii lor, cu specialiştii Direcţiei Silvice Galaţi şi cu cei ai Ocolului Silvic Galaţi, au dorit să marcheze Anul Centenar printr-o acţiune comună de împădurire a unei zone tinere situată la marginea pădurii Poligon, de pe raza localităţii Odaia Manolache.

Conştienţi de importanţa conservării şi a protejării mediului înconjurător, jandarmii au transmis aceleaşi sentimente şi copiilor lor, care au fost învăţaţi că dezvoltarea armonioasă a societăţii ţine de fiecare şi de modul cum ne implicăm. 

Pădurea nou creată va contribui la regenerarea ecosistemului din zonă, având în vedere că se află destul de aproape de un areal intens poluat (zona este la numai câţiva kilometri de combinatul siderurgic şi de oraş).

„Nu suntem la prima acţiune de acest gen, însă suntem bucuroşi că am avut şansa să sădim alături de copiii noştri stejari, unii dintre cei mai falnici şi nobili arbori, cu o durată de viaţă seculară”, a spus Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al jandarmilor gălăţeni.

Jandarmeria Galaţi va mai participa la astfel de acţiuni, pentru a marca Anul Centenar aşa cum se cuvine, de această dată în perioada de toamnă, deoarece activităţile de împădurire de primăvară ale Direcţiei Silvice Galaţi s-au încheiat.

citeste totul despre: