Cu viteză spre moarte. Peste 1.000 de şoferi amendaţi în doar o săptămână pentru depăşirea regimului legal de viteză

Cu viteză spre
moarte. Peste 1.000 de şoferi amendaţi în doar o săptămână pentru depăşirea
regimului legal de viteză

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii rutieri din Galaţi au desfăşurat, în cadrul acţiunii T.I.S.P.O.L. – ”Speed”, care are loc la nivel european, zeci de razii în trafic pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care depăşesc viteza legală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea, la care au participat mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, s-a desfăşurat pe raza judeţului Galaţi, în perioada 01–07 aprilie 2019.

”În cadrul acţiunii au fost constatate 1.030 de contravenţii privind depăşirea regimului legal de viteză, fiind aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale, în valoare de 713.400 de lei.  Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 48 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 32 de ani, care a condus autoturismul pe D.N. 26, în afara localităţii Vânători, cu 168 km/h, zona fiind cu limitare de viteză 70 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 2.900 de lei.

Un alt tânăr de 21 de ani a fost surprins de aparatul radar rulând cu 157 km/h, pe D.N. 25, în afara localităţii Vasile Alecsandri. Drept urmare, a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 1.305 lei. Ambilor conducători auto li s-a aplicat şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere, pe o perioadă de 90 de zile, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările