Purtarea măştilor, obligatorie în spaţiile publice din judeţul Galaţi

Purtarea măştilor, obligatorie în spaţiile publice din judeţul Galaţi

Foto: www.click.ro

Măsura intră în vigoare de luni, 6 aprilie, şi a fost adoptată pentru protejarea populaţiei în faţa afecţiunilor respiratorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 3 aprilie, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, a fost adoptată o nouă măsură pentru protejarea populaţiei în faţa afecţiunilor respiratorii.

De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice, precum spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

”Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura”, precizează reprezentanţii CJSU Galaţi.

Măsuri similare au fost impuse în Cehia şi Bulgaria, unde nimeni nu iese pe stradă fără acest mijloc de protecţie, în felul acesta fiind redusă posibilitatea de a împrăştia virusul gripal chiar şi în cazul persoanelor care nu prezintă simptomele specifice. Această măsură îi protejează inclusiv pe cei care le aplică, în acest fel protejându-se. Şi oraşe precum Hong Kong, Seul şi Tokyo au adoptat această măsură, iar Austria a impus-o doar pentru spaţiile publice închise.

Este cunoscut faptul că virusul COVID-19 se poate transmite prin contact direct, acesta fiind motivul pentru care a fost luată măsura restricţionării ieşirilor în spaţiul public, dar se poate transmite şi indirect, de aceea sunt recomandări în privinţa igienei riguroase şi protejării prin mijloacele de protecţie pentru nas şi gură.

Persoanele din conducerea spaţiilor amintite, respectiv spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice şi şantiere, au obligaţia să se asigure că angajaţii şi vizitatorii pun în aplicare măsura CJSU Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările