Ciobanul care-şi bătea sclavii răpiţi până făceau spume la gură, achitat de instanţă. „Lovea cu bâte, bici şi curele din cauciuc“

Ciobanul care-şi bătea sclavii răpiţi până făceau spume la gură, achitat de instanţă. „Lovea cu bâte, bici şi curele din cauciuc“

Foto ARHIVA

Poliţiştii din Galaţi au descoperit drama înfiorătoare a mai multor persoane fără ocupaţie care fuseseră răpite de un cioban şi duse la stâna acestuia, unde erau legate cu lanţuri, lovite cu biciul şi dezlegate doar când erau trimise la muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi l-a achitat definitiv, pe 10 decembrie, pe Nicu Tecuceanu, un bărbat din judeţul Galaţi, judecat sub acuzaţia de distrugere. Judecătorii au decis că acesta nu trebuie să mai plătească nici prejudiciul provocat de turmele sale de oi pe terenurile unei societăţi agricole din Galaţi, stabilit de prima instanţă la 10.106 lei. Iniţial, Tribunalul Galaţi îl condamnase la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare.

Individul se folosea de persoane fără ocupaţie, pe care le exploata în interes personal. Bărbatul îşi lega victimele cu lanţuri, le bătea cu biciul şi le dezlega doar când le trimitea la muncă. Drama înfiorătoare a persoanelor fără adăpost a ieşit la iveală după ce poliţiştii gălăţeni au efectuat la începutul lui 2016 o serie de verificări în localitatea Stoicani, judeţul Galaţi, în urma mai multor sesizări ce vizau distrugerea unor culturi agricole de către o turmă de oi aparţinând unui cioban din zonă.

Ciobanul, Nicu Tecuceanu (30 de ani), pusese pe picioare o adevărată reţea de exploatare a persoanelor fără ocupaţie într-un regim asemănător sclaviei. ”Îi lega cu lanţ şi lacăt la mâini pentru a nu fugi, iar dimineaţa îi trimitea cu oile. Îi lovea cu bâtele, cu biciul şi curele de transmisie din cauciuc. Una dintre victime a fost legată de vagonul de dormit şi bătută până a făcut spume la gură”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Animalele din turma aparţinând lui Nicu Tecuceanu au distrus 10 hectare de porumb aparţinând unei persoane fizice, Iacob Florica, care a reclamat fapta la Poliţie. În urma unei expertize agricole, s-a stabilit că prejudiciul depăşeşte 10.000 de lei, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Nicu Tecuceanu pentru distrugere, nu şi pe cei doi complici, Luca Vasile şi Ion Munteanu.

Procurorii nu l-au pus sub acuzare pe Nicu Tecuceanu şi pentru trafic de persoane, deşi oamenii legii au probe care dovedesc actele de o cruzime ieşită din comun la care se dedase ciobanul. Şi asta pentru că cei doi complici ai ciobanului, Luca Vasile şi Ion Munteanu, şi-au retras declaraţiile. De altfel, Parchetul i-a scos de sub urmărire penală pe cei doi bărbaţi, considerând că aceştia i-au exploatat pe ceilalţi de teamă să nu fie bătuţi sau chiar omorâţi de cioban. 

citeste totul despre: