Cine este personajul care a semnat avizul de legalitate pentru restituirea terenului de pe Cuza Vodă Nr. 10. Şeful Ocolului Silvic vrea să construiască acolo un bloc

Cine este personajul care a semnat avizul de legalitate pentru restituirea terenului de pe Cuza Vodă Nr. 10. Şeful Ocolului Silvic vrea să construiască acolo un bloc

Terenul pe care Duţă vrea să construiască un bloc

Între timp, în Consiliul Local s-a votat Planul Urbanistic Zonal pentru construcţia pe care o va ridica Cristian Ionuţ Duţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Cristi Misăilă a prezentat pe data de 4 iunie, nu suficient de transparent, situaţia care a dus la retrocedarea terenului de lângă fostul Tribunal, de pe strada Cuza Vodă Nr. 10, unde actualul şef al Ocolului Silvic Focşani, Cristian Ionuţ Duţă, vrea să construiască un imobil.

Un teren care ani mulţi a fost considerat de utilitate publică a ajuns în anul 2014 să fie retrocedat în natură, deşi până atunci nu a reuşit nimeni să-l dobândească, în ciuda încercărilor eşuate în justiţie. 

S-a considerat atunci că cei îndreptăţiţi să fie despăgubiţi în temeiul Legii nr. 10/2001 să o poată face prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, lucru care însă a luat o altă turnură în anul 2014, când Comisia de analizare şi soluţionare a notificărilor din cadrul Primăriei Focşani a propus restituirea în natură a terenului în suprafaţă de 527,00 mp, către un anumit domn Ispas, considerat moştenitorul celui care a deţinut terenul, restituire făcută pe fostul amplasament şi acordarea de măsuri compensatorii pentru imobilul demolat în baza unui decret de expropriere.

Pe data de 6 august, edilii de la acea vreme, probabil Decebal Bacinschi sau fostul viceprimar Gabriel Necula, au emis Dispoziţia de restituire nr. 809, care a primit avizul de legalitate, după numai o lună, în septembrie, din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Vrancea.

Demn de semnalat este că cel care a semnat avizul de legalitate este tocmai Cristi Misăilă, actualul primar, care în acea perioadă era subprefect al judeţului.

De regulă, avizele de legalitate sunt semnate de prefect, care la acea vreme era actualul deputat PSD Nicuşor Halici, jurist de meserie, dar se pare că acesta, proaspăt instalat în funcţie, de numai o lună, i-a delegat "economistului" Misăilă sarcina pe legalitatea actelor.

Ce s-a întâmplat mai departe se ştie. Proprietarul Ispas a vândut terenul la scurt timp către un om de afaceri, care l-a rândul său l-a înstrăinat în 2017 actualului şef al Ocolului silvic Focşani, Cristian Ionuţ Duţă.

Acesta vrea să construiască o clădire  pentru spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, cu patru etaje, deşi în zonă toate imobilele au  trei etaje. Terenul se află în vecinătatea fostului Tribunal Vrancea, clădire cu risc seismic de gradul I, care ar puta fi afectată de lucrările de excavaţii care se vor derula la construirea blocului care este prevăzut cu parcare subterană. Firma lui Duţă, S.C. DCI COFROM INTERNATIONAL S.R.L., a obţinut toate avizele de la Primăria Focşani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: