Vergil Chiţac: „Anexele regulamentului parcărilor, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanţa“

Vergil Chiţac: „Anexele regulamentului parcărilor, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanţa“

Vergil Chitac FOTO Primăria Constanţa

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, recunoaşte faptul că nu s-a respectat procedura legală în privinţa noului regulament al parcărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La presiunea opiniei publice, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat în şedinţa Consiliului Local din 26 februarie că amână votul pentru regulamentul parcărilor din Constanţa.
 
„Am elaborat un regulament al parcărilor care a suscitat atâtea discuţii în ultima perioadă. Acest regulament înlătură toate dispoziţiile nelegale pe care instanţa le-a constatat şi pentru care a anulat vechiul regulament şi totodată corespunde întru totul scopului nostru, al tuturor, acela de a avea un oraş curat, un oraş în care cetăţenii să poată respira un aer curat, cât mai puţin poluat. 
 
Am luat cunoştinţă de faptul că anexele regulamentului, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost niciodată încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanţa, deşi au circulat în spaţiul public. Este o defecţiune a administraţiei pe care mi-o asum. Una de formă, nu de fond, pentru că, pe fond, sunt de acord cu acest regulament. Vă rog să aprobaţi să amânăm discutarea regulamentului şi a anexelor într-o şedinţă ulterioară. 
 
Eu am încredere că cetăţenii vor înţelege scopul acestui demers, vor colabora constructiv pentru a creşte semnificativ calitatea vieţii în oraşul nostru. Modernizarea infrastructurii stradale şi dezvoltarea transportului public sunt procese care necesită răbdare, implicare şi contribuţie din partea fiecărui cetăţean. Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne aducem contribuţia printr-o atitudine binevoitoare, o acceptare a schimbării pentru că singurul lucru veşnic este schimbarea şi lucrul acesta trebuie să se vadă în binele comunităţii”, a precizat edilul.
 
Tot în cadrul şedinţei de vineri, primarul municipiului Constanţa a vorbit despre execuţia bugetului la finele trimestrului IV al anului trecut: „E important să conştientizăm cu toţii că, anul trecut, noi am îndreptat spre prestaţii sociale însemnând transport, salubritate, termoficare, tichete Respect, burse, asistenţi personali, creşe, cămin de bătrâni, Spitalul Municipal circa 258 de milioane de lei, adică 40 % din veniturile proprii. Este un lucru care trebuie să ne dea de gândit deoarece driblează dezvoltarea. Sigur că unele cheltuieli sunt absolut justificate. Spitalul Municipal trebuia finanţat în contextul pandemiei. De asemenea, toată zona aceea de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială. Însă când ne uităm pe termoficare, salubritate şi transport găsim cea mai mare parte a subvenţiei acesteia şi asta este situaţia în care suntem în momentul de faţă. Economia oraşului nu produce bunuri cu valoare adăugată mare iar Constanţa, după cum ştiţi, a căzut multe locuri în ultimii 20 de ani la indicatorul PIB pe cap de locuitor.”
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările