Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi oprită

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi oprită

FOTO: Nuclearelectrica

„Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobat”, asigură conducerea Centralei.

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă că începând cu data de 3 mai 2019, Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată.

Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc în data de 3 mai 2019, ora 11.00, iar durata estimată a opririi este de 32 de zile.

Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare.

Pe perioada opririi Unităţii 2 se vor efectua:                           

  • programul de mentenanţă preventivă/ corectivă;
  • programul de inspecţii;
  • programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate;
  • programul de implementare modificări.


„Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, spun reprezentanţii conducerii.

Pe aceeaşi temă:

Unitatea 1 a Centralei Nuclaroelectrice de la Cernavodă funcţionează, din nou, la putere normală

Control la Centrala Nucleară de la Cernavodă: ce probleme de securitate are. Poziţia Nuclearelectrica 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: