Reînfiinţarea Liceului Militar de Marină scoate din sediu actualul Colegiu Tehnic de Marină, fostul liceu Navrom: „De ce alungaţi 600 elevi din propria casă?“

Reînfiinţarea Liceului Militar de Marină scoate din sediu actualul Colegiu Tehnic de Marină, fostul liceu Navrom: „De ce alungaţi 600 elevi din propria casă?“

Într-o clasă de la Colegiul Tehnic de Marină din Constanţa Sursa colegiuldemarina.ro

Reînfiinţarea Liceului Militar de Marină de la Constanţa este salutată de opinia publică, dar stârneşte în îngrijorare privind soarta unui colegiu care va fi evacuat pentru a face loc viitoarei instituţii militare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza“ (fostul Liceu Navrom) din Constanţa protestează la adresa mutării instituţiei pentru a face loc Liceului Militar de Marină, care va fi reînfiinţat la Constanţa.

Dascălii şi elevii au adresat un apel public, arătându-se consternaţi că trebuie să îşi părăsească sediul:

„Colectivul este bucuros de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în acelaşi timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. 

Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară (fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universităţii Maritime sau Academiei Navale <Mircea cel Bătrân>. 

Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală.

NU ÎNŢELEGEM DE CE TREBUIE SĂ PĂRĂSIM ŞCOALA NOASTRĂ ŞI SĂ VINĂ ALŢII ÎN LOCUL NOSTRU! PENTRU CĂ SUNT ELEVI MAI BUNI??? NU TOŢI COPIII AU ACELEAŞI DREPTURI???

Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei!

DORIM ŞANSE EGALE LA O EDUCAŢIE DE CALITATE!“ 

Elevi la Colegiul Tehnic de Marină din Constanţa Sursa colegiuldemarina.ro

În acelaşi timp, Asociaţia Elevilor din Constanţa declară că a luat la cunoştinţă şi urmăreşte cu mare atenţie discuţiile cu privire la mutarea Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ într-o altă clădire, având în vedere înfiinţarea în actualul sediu al colegiului a unei unităţi de învăţământ militar.

Alexandru Manda, liderul AEC, a avut sâmbătă, 13 ianuarie, o discuţie telefonică cu prof. Petrică Miu, inspector şcolar general al Constanţei. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a dat asigurări că niciunul din elevii Colegiului Tehnic de Marină nu va avea de suferit. „Acesta a confirmat de asemenea, în urma întrebării noastre, că spaţiul în care colegiul îşi va derula activitatea va fi unul care să corespundă nevoilor acestuia, date de numărul de elevi şi specializările existente, în prezent fiind analizate mai multe posibile variante“, a menţionat Manda.

AEC solicită autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei Naţionale să trateze cu maximă responsabilitate acest subiect şi îi asigură pe elevii Colegiului Tehnic de Marină de toată implicarea, astfel încât interesele legitime ale acestora să nu fie lezate. 

Colegiul Tehnic de Marină din Constanţa Sursa Facebook CTM

Pe aceeaşi temă: 

Dobrogea fără frontiere. Liceeni din Bulgaria au venit să-şi cunoască prietenii de la Constanţa

Un elev din Constanţa a luat o menţiune specială la concursul naţional de chimie

 

citeste totul despre: