Obiecte unicat, expuse la Constanţa de Centenar. Peste 100 de istorici vor vorbi despre 100 de ani de România

Obiecte unicat, expuse la Constanţa de Centenar. Peste 100 de istorici vor vorbi despre 100 de ani de România

În cadrul proiectului Marea Unire de la Marea Neagră vor avea loc mai multe premiere culturale pentru Constanţa. Peste 100 de istorici şi cercetători se reunesc la un simpoziton sub semnul Centenarului.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa vor fi expuse peste 50 de ii cu valoare patrimonială. Expoziţia va deschide în data de 26 octombrie şi se va închide în data de 14 noiembrie.
 
Expoziţia „IA – Zbor Centenar“, al cărei curator este Iulia Gorneanu , va include expunerea artistică a peste 50 de ii cu valoare patrimonială, a unei colecţii de fotografii de la sfârşitul veacului al XIX-lea – început de secol XX, precum şi albume de fotografie, cusături şi alte piese ţărăneşti din perioadă.
 
Iulia Gorneanu, director artistic al unei galerii de artă contemporană din Capitală, se implică permanent în campanii de protejare a patrimoniului ţărănesc. Ea îşi dedică timpul acestei lumi a tradiţiilor plină de culoare şi frumuseţe. Merge la târguri, organizează expoziţii şi susţine valorile tradiţiilor populare.
 
Motivele populare au ajuns în modă graţie Iuliei care a făcut un transfer reuşit. Îmbină spectaculos ţinute vintage în hainele urbane, după ce a descoperit frumuseţea iilor care au devenit o dominantă a garderobei sale, fiind o femeie care pare coborâtă din vremuri interbelice. Pentru că arta, cărţile, moda şi portul popular sunt coordonatele lumii sale.
 
Tot vineri, 26 octombrie 2018, la Constanţa va fi organizat la care sunt invitaţi sunt peste 100 de istorici, academicieni şi cercetători, care vor susţine mai multe conferinţe, sub semnul Centenarului. Manifestarea va dura până pe 28 octombrie 2018, programul derulându-se pe întregul parcurs al fiecărei zile. Gazda evenimentului „Marea Unire de la Marea Neagră“, totodată şi partener în proiect, este Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: